Extraavisen.no

Kultur

1,1 millioner støttekroner fordelt til ung kulturnæring

Den første tildelingen i Neste Generasjon er klar! Til sammen 1 132 400 kroner har blitt delt ut til totalt 17 prosjekter for å hyre inn en ung kulturnæringsaktør.

Publisert for

, den

Linn Verdal Homme for å gi Diger en helt ny visuell identitet til bruk i digitale flater og fysisk reklame. Foto: Eivind Imingen / Diger Distro.

I juni lanserte by:Larm støtteordningen Neste Generasjon i samarbeid med Creo Oslo, MØST og Oslo kommune.

Oppdragsfinansieringen har en ramme på fem millioner kroner og retter seg mot prosjekter som ønsker å hyre inn unge kulturnæringsaktører under 29 år i Oslo. Nå er den første drøye millionen tildelt.

– De yngste i bransjen har mistet viktige år i etableringsfasen det siste halvannet året. Dette rommet for utvikling får man ikke tilbake på et blunk, selv om vi nå nærmer oss slutten av pandemien. Gjennom Neste Generasjon legger vi handling bak ordene om å få de unge tilbake i jobb i kulturbransjen, sier pressesjef i by:Larm, Erik Egenes.

Støttemottagerne har fått midler til å hyre inn alt fra kameraoperatører til albumcoverdesignere, prosjektledere og produsenter.

– Gjennom disse prosjektene har vi sett at kreativiteten og skapertrangen lever i beste velgående der ute, og hjulene ruller for alvor igjen i Oslos kulturliv. Vi håper denne støtteordningen kan utvides til resten av landet også, sier Egenes.

Kulturbyråd Omar Samy Gamal er godt fornøyd med første tildelingsrunde av Neste Generasjon.

– Kulturlivet har blødd under korona og særlig gjelder det de som er unge, de som driver for seg sjøl eller de som holder på å etablere seg. Jeg mener kompensasjonsordningene må forlenges fram til neste år. Men det må også lages ordninger som tetter hullene, sørger for at det kommer nye prosjekter og bidrar til rekruttering framover, sier Gamal. 

Han trekker også fram hvor godt samarbeidet mellom by:Larm, Creo Oslo og MØST fungerer for utdelingsprosessen.

– Neste Generasjon gir mindre byråkrati og større bransjekunnskap, fordi pengene deles ut nærmest mulig dem som skal få dem. Det er en god modell for Oslo som også staten bør se på. 

Neste søknadsfrist for ordningen er 15. oktober. Tildelingsutvalget har bestått av Samsaya Sharma, Magnus Boyd og Margaret Berger. Sekretariatet har bestått av Mina Evenrud og Pernille Tårnes fra by:Larm, Trond Moe-Larsen fra MØST og Jan Koop fra Creo Oslo.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer