Extraavisen.no

Trafikk

12 omkom i trafikken i juli

Med 12 omkomne blir juli den måneden med flest trafikkofre så langt i år. Det er også en økning fra juli i fjor hvor 9 personer mistet livet i trafikken.

Publisert for

, den

Foto: Daniel DeNiazi

Det opplyser Trygg Trafikk i en pressemelding.

Etter flere måneder med nedgang i antall drepte i trafikken i år, kunne et dystert tall bli representert for juli-måned, som betyr at 42 mennesker så langt har blitt drept i trafikken i år.

– Vi vet av erfaring at sommeren dessverre er den perioden hvor flest mister livet i trafikken, og dette har vi også fått bekreftet i år med en dyster oversikt over antall omkomne i juli, sier Harald Heieraas, seniorrådgiver i Trygg Trafikk.

Foreløpig viser tallene at det er færre dødsulykker på MC:

9 menn og 3 kvinner omkom i trafikken i juli. Av disse var 4 bilførere, 3 syklister 2 MC-førere, 1 fotgjenger, 1 mopedist og 1 traktorfører.

Så langt i år har 4 personer omkommet på sykkel. 3 av disse dødsulykkene skjedde nå i juli måned der også Oslo fikk sin første dødsulykke på elsparkesykkel.

På MC går derimot utviklingen i en mer positiv retning.

– Selv om vi har hatt en økning i antall drepte nå i juli, har vi i år betydelig færre drepte på MC enn de siste årene. Så langt i år har 4 personer mistet livet på motorsykkel, mot 14 i samme periode året før, sier Heieraas.

Men tallene viser dermed at flere barn mister livet sitt i trafikken, hvor Norge oppnådde en milepæl innen trafikksikkerhet i 2019, da ingen barn under 15 år mistet livet gjennom et helt kalenderår.

Dessverre har vi ikke oppnådd det samme verken i fjor eller i år. Så langt i år har 3 barn under 15 år mistet livet i trafikken.

– Beklageligvis har vi hatt en økning i drepte barn under 15 år i trafikken. Det å sikre at barna våre kan være trygge i trafikken, er kanskje det viktigste vi jobber for, og derfor er det ekstra tungt når barn og unge mister livet i trafikken, sier Harald Heieraas i Trygg Trafikk.

Lik Extraavisen.no på Facebook!