Extraavisen.no

Utenriks

18-åring student politianmeldte statsminister

En 18 år gammel student som er bosatt i den sydlige provinsen Songkhia skal ha politianmeldt Thailands statsminister for urettmessig oppførsel og pliktforsømmelse som har forårsaket lidelse blant befolkningen i landet.

Publisert for

, den

Thailands statsminister, Prayut Chan-o-cha er anmeldt av en 18 år gammel student. Foto: Navy Petty Officer 1st Class Dominique A. Pineiro

Vajiravich Mamamuna, som førsteårsstudent ved Chulalongkorn Universitys fakultet for økonomi, leverte anmeldelsen til Hat Yai politistasjonens nestleder i.

– Prayut Chan-o-cha har som statsminister ansvaret for å administrere pandemien. Men på grunn av urettmessig behandling siden begynnelsen av 2020, må Thailand håndtere mer enn 9.000 smittetilfeller daglig, og mange smittede og ofre blir neglisjert, sier studenten til nettstedet The Nation.

– Statsministerens pliktfraskrivelse under pandemien har fått thailandske borgere til å lide, ettersom mange smittede har blitt overlatt til å klare seg selv på grunn av mangel på medisinsk utstyr eller transport. Noen pasienter har måttet betale enorme regninger på private sykehus fordi de ble forsømt av det offentlige helsevesenet, fortsetter han videre og legger til at Prayut burde tilby gratis behandling for borgere i henhold til grunnlovens artikkel 47.

Politiet har ovenfor nettstedet bekreftet at han leverte en politianmeldelse og har avtalt et nytt møte med studenten.

Thailand har de siste dagene opplevd en drastisk økning i antall smittetilfeller, og har registrert over 11.000 nye smittetilfeller.

Tall fra Worldometers viser at så langt har 467.707 mennesker fått påvist smitte og 3.811 har dødd som følge av koronaviruset siden pandemiens start i fjor.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer