Extraavisen.no

annonsørinnhold

5 grunner til hvorfor du trenger en ferie til Finland

(ANNONSØRINNHOLD): Skal du ut å reise og er på jakt etter det perfekte reisemålet i vinter? Kunne du tenke deg å dra et sted som har det perfekte klimaet for vinterreiser og som ikke er så langt hjemmefra? Da kan Finland være den perfekte destinasjonen for deg!

Publisert for

, den

Her finner du en rekke ulike aktiviteter, attraksjoner og naturlige fenomen som er perfekte for en vinterreise. D

u kan også velge mellom mange unike overnattingstilbud og guidede turer. Før du setter i gang med å bestille hotell eller en aktivitet gjennom en reiseoperatør er det derimot viktig at du gjør noen gode undersøkelser på forhånd.

Det beste du kan gjøre for å forsikre deg om at en tjenesteformidler er trygg og pålitelig er å lese kundeanmeldelser. På Suomiarvostelut.fi finner du en detaljert oversikt over populære finske virksomheter for reiserelaterte tjenester.

Se nordlyset

En av de mest populære tingene du kan gjøre i Finland er å jakte på nordlyset. Dette naturlige fenomenet kan oppstå når som helst, men er vanligst i vintermånedene. Det blir sagt at den beste tiden for dette er fra månedene september til mars, og at man burde holde seg oppdatert på værmeldingene da man helst vil ha en så skyfri himmel som mulig. Noen av de beste reisemålene for dette formålet er blant annet Ivalo, Nellim og Rovaniemi.

Sjekk ut kulturelle attraksjoner

Dersom du ønsker at ferien din skal inneholde ulike attraksjoner relatert til kunst og kultur kan hovedstaden Helsingfors være et godt alternativ for deg. Det finnes en rekke reisetips Helsingfors som blant annet inkluderer Helsinki-katedralen, Esplanadi parken, Helsingfors domkirke, og den gamle markedshallen.

Besøk nissens hjemby for den perfekte julestemningen
Nissebyer finnes i de fleste nordlige land som opplever mye snø rundt denne tiden, og i Finland finner du en av verdens mest populære nissebyer. Denne ligger i småbyen Rovaniemi i Lappland som allerede er et populært reisemål for flere andre attraksjoner.

Bo på et idyllisk snøhotell eller i en iglo
Er du lei av å sove på et vanlig kjedelig hotellrom? I Finland kan du faktisk velge å overnatte på et hotell laget av snø, is eller formet som en iglo. 

Dra på skiferie
Da klimaet i Finland er ganske likt vårt eget så er det ikke overraskende at dette også er et populært reisemål for skiferier. Det finnes en rekke ulike skianlegg spredt utover hele Finland. Noen av de mest populære områdene for skireiser er småbyer i, og rundt, Lappland som for eksempel Levi.

Dette er bare noen av de ulike tingene du kan gjøre i Finland på vinterstid, men det finnes selvfølgelig mange flere aktiviteter og attraksjoner. Dersom du bestemmer deg for en reise hit så er det lurt å bruke litt tid på å finne ut hvor i landet du ønsker å tilbringe mesteparten av tiden.

Se gjennom hvilke finske virksomheter som kan hjelpe deg med å planlegge og utføre reisen din, og ikke glem å lese kundeanmeldelser om hva andre kunder har å si om disse selskapene. For flere opplysninger knyttet til dette landet så kan du gå til UDs reiseinformasjon om Finland.