Extraavisen.no

Helse

5138 nye smittetilfeller i Norge

(KORONAVIRUS): Det siste døgnet er det registrert 5138 nye smittetilfeller i Norge. Det er det høyeste tallet som har blitt registrert i landet på ett døgn siden pandemiens start.

Publisert for

, den

Foto: Daniel DeNiazi

De siste sju dagene er det i snitt registrert 3.446 coronasmittede per dag, og tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3.003, så trenden er stigende, ifølge Dagbladet.

Tisrdag var det 320 pasienter som var innlagt på sykehus med koronavirus, noe som er 25 færre enn dagen før.

Helsedirektoratet sin oversikt viser at 90 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 50 på respirator. Det er åtte flere på intensiv og tre flere på respirator sammenlignet med dagen før.

Tirsdag ble det kjent at regjeringen besluttet å innføre krav om smittekarantene også for øvrige nærkontakter til en smittet person hvor det er mistanke om omikron. I dag gjelder karanteneplikten i slike tilfeller kun husstandsmedlemmer og tilsvarende nære. 

– Vi skulle inderlig gjerne vært ferdig med pandemien. Nå er situasjonen likevel så alvorlig at vi må sette inn nye tiltak for å bevare kontrollen. Derfor blir det en annerledes julehøytid også i år. Faren for en overbelastet helsetjeneste og spredningen av det mer smittsomme omikron-viruset gjør det nødvendig med nye, strenge tiltak for å redusere sosial kontakt i samfunnet, sa statsminister Jonas Gahr Støre under pressekonferansen.

Tallene viser at i alt har 291.970 personer testet positivt.

Totalt er 1.096 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall, følge TV 2.

Lik Extraavisen.no på Facebook!