Extraavisen.no

Utenriks

7603 demonstranter arrestert i Russland

(RUSSLAND): I Russland har hatet vokst mot sine egne russiske ledere. 7603 demonstranter er arrestert som følge av den russiske invasjonen av Ukraina, i tillegg er fem barn arrestert.

Publisert for

, den

Unsplash

Den russiske menneskerettighetsorganisasjonen OVD-info opplyser at minst 725 personer har blitt arrestert i 32 ulike byer.

Hatet har vokst så mye at befolkningen har fått nok av den russiske presidenten, Vladimir Putin. Demonstrasjonene har ikke stoppet og vil de kommende dagene eskalere seg etter at opposisjonskritikeren, Aleksej Navalnyj oppfordret sine tilhengere.

– Vi i Russland vil være en fredsnasjon. Dessverre vil få kalle oss det nå. Men la oss i det minste ikke bli et land med redde og tause mennesker, begynner Navalnyj, skriver Navalnyj på twitter.

I Moskva skal russisk politi ha arrestert fem barn som skal ha båret blomster og fargerike plakater i solidaritet med Ukraina. Ifølge organisasjonen skal barna ha vært mellom 7 og 11 år.

Den uavhengige avisen Novaja Gazeta skriver at et øyenvitne skal ha skrevet på Facebook at politiet skal ha truet foreldre til å miste foreldreretten. I tillegg skal de ha tatt fra foreldrene sine telefoner.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer