Sex

8 av 10 nordmenn onanerer

Det å tilfredsstille seg selv har vært tabubelagt i mange år, spesielt blant kvinner. Sexolog mener at alle bør onanere og mer fokus på nytelse, sier sexolog.

I en ny undersøkelse som kartlegger nordmenns sexvaner kommer det frem at 8 av 10 nordmenn onanerer. Undersøkelsen er utført av YouGov på vegne av Nytelse.no og baserer seg på svar fra 1000 respondenter mellom 18-65 år – jevnt fordelt på single, par, alder og kjønn.

– Selv om de fleste onanerer har vi fortsatt en vei å gå når det gjelder tabu rundt onani, spesielt blant kvinner. Vi kvinner må derfor bli enda flinkere til å ha fokus på vår egen nytelse, sier sexolog i Nytelse.no, Maria K. Ebbestad.

Hun mener alle bør onanere og sier at det å onanere og å bli kjent med egen kropp er utrolig viktig. I tillegg er onani bra for deg og din helse. Onani har nemlig innvirkning på mange av kroppens viktigste deler. Det styrker blant annet hjertet og immunforsvaret, og virker positivt på humøret.

– Faktisk er det bevist at onani også hjelper mot angst og depresjon. For kvinner er det også svært fordelaktig at det styrker bekkenmuskulaturen, noe som hjelper både før, under og etter fødsel samt mot inkontinens og ikke minst selve orgasmen, sier Ebbestad.

Maria K. Ebbestad, sexolog og pressesjef i Nytelse.no,. Foto: Nytelse.no

Onaner sammen

–  Bruk god tid på å bli kjent med deg selv og din egen kropp. Det å onanere gir oss muligheten til å utforske egne erogene soner, og selv finne ut av hva som får oss til å nå klimaks. På den måten kan du vise og fortelle din partner hva som må til for nettopp deg, sier Ebbestad.

I undersøkelsen kommer det også frem at 6%, ikke syns det er greit at man onanerer om man er i forhold, men det er sexologen helt uenig i.

– Det er helt klart viktig å sette av tid til deg selv og egen nytelse, men det er heller ingenting i veien for å involvere partneren i onanien. Onaner både alene og sammen med partner slik at dere kan vise hverandre hvordan det gjøres, samtidig som dere nyter synet av hverandre, tipser Ebbestad.

Noen frykter dog at man skal «bruke opp» sexlysten på å onanere og at sexlivet med partner dermed dabber av.

Ebbestad understreker at sexlyst ikke er noe man bruker opp, men at behovet for sex potensielt kan forsvinne dersom man ikke har det så ofte, eller at orgasmen uteblir over lenger tid.

– Onani er derfor svært viktig, og jeg mener man bør lære seg tre forskjellige teknikker som gir orgasme. Da er det også lettere for andre når de skal hjelpe deg å komme i mål, sier Ebbestad.

false
Foto: Cottonbro Studio

7 grunner til å onanere

Orgasmer er smertelindrende!

Mange har lagt skylden på en bankende hodepine for å unngå sex, men hodepine er egentlig en helt super grunn til å få en orgasme. Når man får en orgasme så frigjør kroppen hormoner som føles smertelindrende. I tillegg så strømmer blodet friere gjennom kroppen, noe som demper stressnivået i kroppen.

Trygg sex, uten kondom!

Ingenting er så risikofritt som å onanere på egenhånd. Ikke kan man bli gravid, og ikke kan man få kjønnssykdommer.

Du blir glad!

Orgasme gjør deg gladere, og ikke bare fordi du opplever noe vanvittig deilig. Orgasme frigir Dopamin, Oxtocin og Endorfiner som sammen utgjør kroppens egen lykkepille. Så hvis du har en dårlig dag er anbefalingen å låse deg inn på soverommet med ditt favoritt-sexleketøy og la orgasmene herje fritt!

Bedrer sexen!

Hvis ikke du kjenner til din egen kropp og vet hva som skal til for at du skal få orgasme, hvordan skal andre kunne vite det da? Det er bare du som vet hvor du liker aller best å bli berørt, og hvordan det skal gjøres. Så for å få et så godt sexliv som mulig, må du lære dette videre til din partner. Men hvis du aldri onanerer og ikke aner hva som føles bra, og derfor ikke har mulighet til å fortelle dette videre, da kan du heller ikke klage på at partneren gjør det «feil».

Du føler deg tryggere i egen kropp!

Er man kjent med sin egen kropp og hvordan den fungerer, føler man seg også tryggere. Man får bedre selvtillit og føler seg mer sexy hvis man er komfortabel i eget skinn.

Orgasmene blir bedre og lettere tilgjengelig!

Hvis man har stålkontroll på hva som føles godt, er det enklere å få orgasme. Og for hver orgasme du får, lærer du mer om hva som skal til for at du oppnår den perfekte orgasme for deg.

En sunnere kropp!

Når man onanerer og kanskje til og med oppnår orgasme, så flommer blodet fritt rundt i årene. Hjertet banker hardere og blir sterkere. Porene åpner seg og man blir mer avslappet.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Sveio. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.