Extraavisen.no

Innenriks

800.000 artikler skal arkiveres

(EXTRAAVISEN): Ansvarlig redaktør, Daniel DeNiazi sier at opp til 800.000 artikler skal arkiveres på Extraavisen.no sine nettsider. Hittil har han fått 340 journalister med på det omfattende prosjektet, men det er fortsatt ikke nok til å få jobben unnagjort.

Publisert for

, den

DeNiazi på rød løper under premieren av komediefilmen The Lonely Shepherd, sammen med den prisbelønte regissøren, Cato Ekrene. Foto: Kjell Bua

De 800.000 artiklene er i tidsperioden 1990 og 2020. De fleste artiklene er mellom 2002 og 2018.

– Det er veldig mange artikler som skal legges inn, og vi anslår at det kan ta flere år om vi ikke får inn nok folk til å hjelpe oss. Rundt 340 journalister og andre skribenter skal hjelpe oss, men dessverre er ikke dette nok til å få jobben unnagjort, sier DeNiazi og legger til:

– Når arkiveringen er gjort, vil det bli lagt inn 2,1 millioner nye artikler som har en tidsperiode fra 1939- og frem til 1989.

Her kan du sjekke arkivet

Arkiveringen baserer seg på pressemeldinger, artikler og verk som Extraavisen har fått inn. Noe av dette er også kjøpt inn til permanent lagring.

Målet med arkiveringen er å styrke utvidelsen av rekkevidden på Google og andre kanaler.

– Jo flere artikler vi har publisert, jo lengre ut når vi. Det er en logisk forklaring med et logisk grunnlag. Arkiveringen er først og fremst for å gjøre folk bevisst på at Extraavisen.no har mange saker både før og etter lanseringen av nettavisen.

Arkiveringen er det største av sitt slag, og det anslås at arbeidet vil ta opp mot 15 år, i tillegg til de nye artiklene som blir publisert hver dag.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer