Extraavisen.no

Trafikk

Anbefaler munnbind i kollektivtrafikken i Oslo

(OSLO): Oslo kommune anbefaler nå at du bruker munnbind når du reiser med kollektivtransport. Dørene åpnes automatisk igjen på T-bane, trikk og buss i Oslo.

Publisert for

, den

Ruter
Foto: Ruter As / Nucleus AS, Daniel Jacobsen

Det er også innført lokale smittevernråd i enkelte kommuner i Viken.

– Det anbefales å bruke munnbind i kollektivtrafikken i Oslo og enkelte steder i Viken. Husk å følge de lokale smittevernrådene i kommunen du reiser i, sier pressevakt i Ruter Sofie Bruun.

Husk rådene fra lokale helsemyndigheter:

  • Hold deg hjemme hvis du er syk
  • God hånd- og hostehygiene er viktig
  • Følg de lokale smittevernrådene i kommunen du reiser i

Husk gyldig billett

– Kollektivtrafikken kjører som normalt og er tilpasset de til enhver tid gjeldende smittevernråd. Vi minner om å ha gyldig billett. For å unngå trengsel og av hensyn til skoleelever og de som er avhengig av å reise i rushtiden, så anbefaler vi de som har anledning til å reise litt tidligere eller senere enn de pleier, sier Bruun.

Automatisk døråpning innføres nå på alle kollektivtransportmidler i Oslo kommune. Det er dermed ikke nødvendig å trykke på dørknappen for å åpne dørene på T-banen, trikken og bussen.

Pandemien er ikke over

Reiseaktiviteten ligger fortsatt på 78 prosent i uke 46, og har den siste måneden ligget rundt 20 prosent under normalt nivå før pandemien.

– Økende smitte og innføring av lokale smittevernråd understreker at pandemien fremdeles påvirker folks hverdag. Det tar dermed tid å omstille seg til det som på et tidspunkt vil bli en ny normal. Vi er ikke der ennå, sier Bruun.

Lik Extraavisen.no på Facebook!