Connect with us

Trafikk

Anbefaler munnbind i kollektivtrafikken i Oslo

(OSLO): Oslo kommune anbefaler nå at du bruker munnbind når du reiser med kollektivtransport. Dørene åpnes automatisk igjen på T-bane, trikk og buss i Oslo.

Publisert for

, den

Ruter
Foto: Ruter As / Nucleus AS, Daniel Jacobsen
annonse

Det er også innført lokale smittevernråd i enkelte kommuner i Viken.

– Det anbefales å bruke munnbind i kollektivtrafikken i Oslo og enkelte steder i Viken. Husk å følge de lokale smittevernrådene i kommunen du reiser i, sier pressevakt i Ruter Sofie Bruun.

Husk rådene fra lokale helsemyndigheter:

  • Hold deg hjemme hvis du er syk
  • God hånd- og hostehygiene er viktig
  • Følg de lokale smittevernrådene i kommunen du reiser i

Husk gyldig billett

– Kollektivtrafikken kjører som normalt og er tilpasset de til enhver tid gjeldende smittevernråd. Vi minner om å ha gyldig billett. For å unngå trengsel og av hensyn til skoleelever og de som er avhengig av å reise i rushtiden, så anbefaler vi de som har anledning til å reise litt tidligere eller senere enn de pleier, sier Bruun.

Automatisk døråpning innføres nå på alle kollektivtransportmidler i Oslo kommune. Det er dermed ikke nødvendig å trykke på dørknappen for å åpne dørene på T-banen, trikken og bussen.

Pandemien er ikke over

Reiseaktiviteten ligger fortsatt på 78 prosent i uke 46, og har den siste måneden ligget rundt 20 prosent under normalt nivå før pandemien.

– Økende smitte og innføring av lokale smittevernråd understreker at pandemien fremdeles påvirker folks hverdag. Det tar dermed tid å omstille seg til det som på et tidspunkt vil bli en ny normal. Vi er ikke der ennå, sier Bruun.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

annonse

Siste artikler

annonse
annonse
NB! Extraavisen med ny tipstelefon: (+47) 922 47 021 (f.o.m 1.desember 2021)Les mer