Extraavisen.no

Kjendiz

Annprincess gjør stor suksess!

Musikkartisten Annprincess Johnson Koffa (29) kom til Norge da hun var syv år gammel. De siste årene har hun hatt stor suksess med flere av låtene hun har utgitt, men hvem er hun egentlig?

Publisert for

, den

Annprincess Johnson Koffa har virkelig truffet nervene til publikummet. Foto: Privat

Annprincess kom til Norge da hun var syv år gammel, og er etterkommer av den liberianske krigsherren Prince Yormie Johnson.

Men musikkarrieren hennes skulle det vise seg at det hele startet på et soverom i Danmark. Etter den tiden har det ballet seg på med flere tusen avspillinger, som har ført til at hun har blitt en etablert artist fra Drammen.

For hun har nemlig ikke holdt på med musikk i mer enn tre år profesjonelt, og likevel skulle det vise seg at hun hadde brutt lydmuren, da hennes siste musikkvideo “Hooked” ble sett over 100.000 ganger.

– Jeg og venninnen min hadde en Britney-låt gående, og så sang vi til den. Det var da de fleste cd-pakkene hadde en tekstbok på baksiden, forteller Annprincess til Extraavisen.

Da Annprincess sang etter låten, skal hun ha blitt fortalt at hun hadde en fin stemme, noe som førte til at hun ville satse på musikken:

– Det var som et frø hadde blitt plantet. Jeg begynte å skrive sanger og synge mer, og dermed ble jakten på en “fame” startet. 

GJØR SUKSESS: Annprincess opplever at repsonsen er enorm. Foto: Stine Heyerdahl

Hva var det som gjorde at du startet å satse på musikken?

– Jeg visste alltid at musikk var det jeg skulle drive med, men jeg var også bestemt på å få meg en utdannelse.

Johnson forteller at hun ikke kunne studere halvveis på psykologi-studiene samtidig som hun holdt på med musikken. Dermed bestemte hun seg for å fokusere hundre prosent på studiene.

– Psykologi er en tung og vanskelig studie, så det var ikke noe jeg bare kunne fokusere halvveis på. Så jeg måtte legge fra meg alt annet og fokusere på studiene mine. 

Da hun ble ferdig med studiene i 2018, var det bare å kjøre på:

– Jeg hadde en lydfil på mobilen og sendte den til en produsent i Oslo. Det var første gangen jeg noensinne hadde tatt opp en egenprodusert låt.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Noen måneder senere skulle det vise seg at slapp ut sin første debutsingle ”Middle Of The Night”.

Hvor viktig har musikken vært for deg?

– Musikken for meg har vært et slags trygg havn, et sted der jeg kan uttrykke meg, og si absolutt alt jeg føler uten at noen kan høre det eller dømme meg for den jeg er, så musikken har vært veldig viktig for meg.

– Der jeg er fra er vi ikke opptatt av å uttrykke hva vi føler,men at vi bare får ting gjort. Jeg har aldri på en sunn måte lært hvordan jeg skal håndtere ting som skjer med meg som ungdom i et fremmed land, sier Annprincess.

SLIPPES UT: Bildet til albumet Exposed som slippes ut 24.september. Foto: Kristina Ceban og Georgina

Du har en fortid fra den liberiske borgerkrigen, er dette en del av det budskapet du ønsker å få frem i musikken?

– Bevisst er ikke musikken min preget av den liberiske borgerkrigen, men i underbevisstheten så skriver jeg alltid om kjærlighet og den ødelagt kjærligheten. Er bare noe som skjer, det er ordene jeg automatisk får ut.

Faren til Annprincess var en krigsherre som holdt moren hennes som fange, noe som gjorde at noe av barndommen ble ødelagt av det.

– Hjertesorg er vel noe alle har opplevd uavhengig om de har en krigsherre som far eller ikke. Så jeg er veldig glad for at jeg er gjenkjennelig på ihvertfall det. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Og budskapet?

– Jeg går ikke målrettet inn for å ha noe budskap hvis jeg skal være ærlig, så sånn sett er jeg ikke en inspirerende artist, sier Annprincess ironisk.

– Men det som kommer til uttrykk i musikken min er vel at du ikke er alene hvis du noen gang har kjent på sorg, smerte, ensomhet, mangel på tilhørighet, identitetskrise, alt som kommer med det å være menneske. Jeg synger om ting jeg har opplevd, som jeg vet at mange også har opplevd. Så budskapet er vel det at du ikke er alene. 

Til Extraavisen forteller Annprincess at responsen har vært enorm. Mange positive tilbakemeldinger har strømmet inn.

– Så har du jo de som ikke skjønner hvorfor jeg gidder å bruke fem år på å studere når jeg ikke har tenkt til å jobbe med det, eller de som alltid skal minne deg på at artistlivet er vanskelig, nesten helt umulig.

– Det er tøft at jeg prøver, men livet handler om hva du selv vet du kan få til, ikke hva andre tror du kan få til. Så andres meninger har jeg lært å legge bak meg.

Du kan følge Annprincess på: Spotify | Youtube | Facebook | Instagram


Siste artikler: