Politikk

Ap-politikere på Stord trekker seg

Det melder Sunnhordland.

Årsaken skal være at regjeringen, med Arbeiderpartiet i spissen besluttet å innføre en tvungen lønnsnemnd. Flere politikere ved flere lokallag meldt seg ut av parti som et tydelig signal på at beslutningen om en tvungen lønnsnemnd ikke er akseptabelt.

Stord Ap har i dag 202 medlemmer, som skal være stabilt sammenlignet med i fjor, ifølge avisen.

Tre medlemmer har hittil trukket seg ut av partiet. Dermed fryktes det at flere politikere rundt om i landet vil trekke seg ut dersom ikke regjeringen kommer på banen.

Ordfører Linn Therese Erve (Ap) gikk mandag formiddag ut mot regjeringen og ba dem om å komme på banen for å gjenreise tilliten:

– Jeg forventer at kunnskapsministeren vil arbeide aktivt for å gjenreise tilliten, arbeide for lærerne sine rettigheter og sikre læreryrket videre. Og det haster, skrev ordfører Linn Threrese Erve i et innlegg på Facebook.

Tirsdag ble det kjent at Arbeids- og inkluderingsministeren, Marte Mjøs Persen stilte seg uforstående til at tre lokalpolitikere i Sveio trakk seg ut av partiet.

– Streikeretten står sterkt i Norge. Å finne ei løsning i arbeidskamp er partene sitt ansvar, og jeg vil understreke at det er svært uheldig at ansvaret for disse konfliktene blir skjøvet over på regjeringen, sa Persen til Vestavind.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Sveio. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.