Extraavisen.no

Krim

Åpner for å droppe erstatningskrav mot fetteren

Foreldrene til Birgitte Tengs sier at de åpner nå for å droppe erstatningskravet mot fetteren, dersom de blir overbevist om fetterens uskyld.

Publisert for

, den

POLITI
DREPT: Sakene om Tina Jørgens og Birgitte Tengs er Norges mest uløste saker. Foto: Privat

Det opplyser bistandsadvokat Erik Lea til TV 2.

– Det er klart det blir aktuelt om han som nå er pågrepet, for eksempel tilstår, og man blir sikre. Man opprettholder jo ikke et erstatningskrav mot en mann som er uskyldig, sier Lea.

Fredag ble mannen i 50-årene varetektsfengslet med besøks- og medieforbud, etter at retten ga politiet medhold i at det er skjellig grunn til å tro at mannen har begått drapet. Mannen ble også siktet for medvirkning til drapet på Tina Jørgensen, som var bosatt i Stavanger og ble funnet drept i en kum ved Bore kirke 26. oktober 2000.

– Denne uka har vært mye opp og ned. Da de fikk vite dette var de aldeles fortvilet. De gråt og var i sjokk, sier Lea videre til TV-kanalen.

Det var natt til 6.mai 1995 at en lokal bonde på Karmøy fant Birgitte Tengs drept. Bonden skal ha vært på leting etter noen sauer, da han kom over liket. Etter den tiden ble fetteren siktet og pågrepet for drapet, noe som har vist i senere tid at politiet utførte et dårlig politiarbeid.

Lik Extraavisen.no på Facebook!