Extraavisen.no

112

Arbeidsgiver får millionbot etter dødsulykke

(NORDLAND): I en pressemelding opplyser politiadvokat Cecilie Øiesvold at en arbeidsgiver er ilagt en bot på 1 million kroner etter en dødsulykke på Tverlandet i oktober 2019.

Publisert for

, den

Illustrasjonsfoto: Pixabay

Boten kommer som følge av en hendelse da en 47 år gammel mann mistet livet under rengjøring av en bensintank på Tverlandet.

Østbø AS er ilagt millionboten, opplyser politiet i Nordland i en pressemelding:

– Grunnlaget for boten er mangelfull oppfølging av en lovendring fra 2013, som skjerpet kravene til arbeid i gassfylte tanker. Denne lovendringen var ikke blitt fanget opp, noe som førte til at rutiner og arbeidsmetodikk dermed heller ikke var blitt endret i henhold til den nye loven, sier politiadvokat Cecilie Øiesvold.

Politiet opplyser videre at oppdragsgiveren for rengjøringen har også vært under etterforskning.

Opprinnelig skal begge foretakene ha blitt ilagt forelegg, og mot oppdragsgiver ble det gitt et forelegg på 300.000 kroner, men det ble gjort en ny vurdering etter at, i ettertid av merknadene som ble gitt fra foretaket.

– Henleggelsen mot oppdragsgiver ble påklaget av avdødes pårørende og Arbeidstilsynet, men denne ble opprettholdt av Riksadvokaten, sier Øiesvold.

Politiet opplyser videre at den 47 år gamle manne utførte rengjøringsarbeid i tre bensintanker som ligger under bakken på Esso-stasjonen på Tverlandet i Bodø 

Lik Extraavisen.no på Facebook!