Extraavisen.no

Film

Årets romjulspremierer!

(FILM): Tradisjonen tro er det et spennende knippe kinopremierer i romjulen, til tross for delvis koronarammede kinoer landet rundt. Årets filmer i julen byr på alt fra nydelig drama, via musical og herlig eventyrfilm, til et riktig så stort comeback!

Publisert for

, den

Foto: Selmer Media

* Et av H-C Andersens mindre kjente eventyr er nå blitt film! Historien om Snødronningen byr på action og spenning for de minste, og hvor det virkelig oppstår julemagi når unge Gerda må forsøke å finne sin pappa som er trollmann. Den onde Snødronninga har nemlig frøset ham til is!

* En av prisvinnerne fra filmfestivalen i Cannes i år er det finske dramaet Sovekupé nr.6. En togtur igjennom det arktiske russiske landskapet er setting for en historie om Laura og Ljoha, et umake par som tross sine ulikheter likevel finner tonen i hverandre igjennom humor og hjertevarme. Høres ut som en finfin medmenneskelig julemoral dette her!

* For et voksent publikum kan det nydelige dokumentarportrettet Trøffeljegerne fra Piemonte være noe. Her blir vi med en gruppe gamle gubber og deres lojale sniffende hunder på jakt etter det dyre “skogsgullet” – trøfler! Filmen ble en publikumsfavoritt under filmfestivalen i Tromsø, hvor den også vant festivalens gjeveste pris – Auroraprisen!

* Årets kanskje største comeback på filmfronten må utvilsomt være The Matrix Resurrections! For Neo, Trinity, Morpheus var tydeligvis ikke døde likevel. Eller…?

Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss returnerer her til sine legendariske roller, igjen regissert av Lana Wachowski. Nye kjente navn er dessuten blant andre Christina Ricci, Neil Patrick Harris og Jada Pinkett Smith. Det er bare til å glede seg til en ny runde heftig innhopp i det fabelaktige Matrix-universet!

* Store filmer som Kampen om Narvik, Spider-Man: No Way Home, Annette, samt Syng 2, har flyttet kinopremieren frem til februar.

Derimot går fremdeles sterke titler som Askepott, Verdens verste menneske, House of Gucci, og Steven Spielbergs fabelaktige filmatisering av West Side Story.

Det er med andre ord bare til å få “juleribba” opp av sofaen og komme seg på kino!

Lik Extraavisen.no på Facebook!