Extraavisen.no

Krim

Artist dømt for vold mot NRK-profil

(OSLO): Artisten som ble tiltalt for vold mot en kjent NRK-profil 24. januar i fjor, er dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern. Han ble i retten kjent utilregnelig.

Publisert for

, den

Wikimedia Commons
Foto: Hans A. Rosback / Wikimedia Commons

Under rettssaken skal artisten ha beklaget i Oslo tingrett.

Advokat Ida Andenæs som er artistens forsvarer, sier til Nettavisen at klienten er kjent med utfallet av saken, men at de ikke har rukket å gå gjennom dommen.

Mannen er nå dømt til tvungent pyskisk helsevern. I tillegg må artisten betale NRK-profilen 31.158 kroner i erstatning, samt 40.000 kroner i oppreisning.

Det var i januar 2020 at artisten og NRK-profilen møtte hverandre utenfor NRK-huset. Da NRK-profilen fikk overlevert en gave, skulle han til å pakke opp før han ble utsatt for kraftige slag.

Artistens forklaring lyder slik i dommen:

«Han husker at han slo fornærmede og at det skyldtes at det var noe under samtalen som provoserte ham. Ifølge tiltalte er det er mulig at dette gjaldt at det i fornærmedes programmer i radioen hadde blitt uttrykt rasistiske ord. Han har imidlertid ikke ansett fornærmede for å være rasist. Tiltalte forklarte at han ikke var klar over at slagene som han tildelte fornærmede skulle forårsake så store skader».

De kraftige slagene medførte at NRK-profilen ble sykemeldt i to og en halv måned.

Lik Extraavisen.no på Facebook!