Extraavisen.no

Helse

Aurskog-Høland vil vaksinere 5.000 innen fristen

(AURSKOG-HØLAND): Aurskog-Høland kommune har nå vaksinert over 3.000 innbyggere med tredje dose. Nå har kommunen et mål om å vaksinere 5.000 innen fristen.

Publisert for

, den

Pixabay
Foto: Kollinger

Ifølge lokalavisen Indre Akershus Blad ble det satt 723 vaksinedoser, og mange i aldersgruppen over 65 år fikk sin tredje dose.

Kommunen har en frist på å få vaksinert 5.000 innbyggere innen midten av januar, og kommunen opplyser at alle over 45 skal ha fått tilbud om vaksinedosen.

– Ansatte i barnehage og skole, inkludert kulturskolen, pedagogisk utviklingstjeneste og barnevern, er også prioritert for tredje dose nå. Dette har vi regnet på at vi skal klare å få unna på vaksinesenteret med økt bemanning og at vi har åpent flere dager, sier kommunedirektør Inger Hegna i Aurskog-Høland til avisen.

I kommunen er smittetrenden stigende, og igår ble det registrert 18 nye smittetilfeller. Per 17.desember (i dag) er det registrert 46 innlagte pasienter.

Kommunen ligger i det fylket som har vært mest utsatt for smittespredning, og siste uke ble det registrert 21 dødsfall i Viken fylke. Totalt har 440 mennesker i fylket dødd som følge av viruset, og topper dermed dødsstatistikken blant fylkene i Norge.

Ifølge SSB sine tall fra 3.kvartal har kommunen 17.732 fastboende.

Lik Extraavisen.no på Facebook!