Extraavisen.no

Utenriks

Baby døde etter et alvorlig hackerangrep

(USA): Foreldrene trodde de skulle få et lykkelig liv da jenta Nicko Silar ble født 16.juli 2019, men det skulle vise seg at det ikke ble helt det foreldrene hadde sett for seg. Nå har moren saksøkt sykehuset.

Publisert for

, den

Unsplash
Foto: Luma Pimentel

Det var ved Springhill Medical Center at den lille jenta ble født, og gleden hos alle foreldre er et uforglemmelig øyeblikk.

Da jenta ble født hadde hun navlestrengen rundt halsen, og som følge av dette, fikk jenta hjerneskade og døde ni måneder senere, ifølge The Wall Street Journal.

Det skulle nemlig vise seg at det var langt verre enn det. Sykehuset hadde nemlig store problemer med et såkalt løsepengevirus som hadde slått ut datamaskinene deres.

Moren har moren Teiranni Kidd nå gått til søksmål mot sykehuset, og hevder at fastlegen hennes skal i en tekstmelding til sykehusledelsen innrømmet at babyens liv kunne ha blitt reddet. (Les søksmålet her)

Da jenta var i livet på sykehuset hadde sykehusets datamaskiner vært slått ut i nesten åtte dager. Moren har nå hevdet at hackerangrepet tok livet av datteren, og at sykehuset gjorde et ansvarsfraskrivelse da jenta var på sykehuset.

I stedet for å ordne datamaskinene, tok sykehuset heller i bruk en gammeldags CTG-maskin som analyserte og skrev ut hjerterytme på papir.

– Antall helsepersonell som vanligvis hadde overvåket fødselen var vesentlig redusert, står det i søksmålet, ifølge CBS News.

Springhill Medical Center nekter skyld har siden beskyldningene ble kjent, slått tilbake og sagt at det er fødselslegen som ikke tok ansvaret.

Ifølge AP har sykehuset bedt en dommer om å se på søksmålet, og har også bedt dommeren om å avvise den alvorligste delen, som innebærer at sykehuset laget en «falsk, villedende og villedende fortelling» om hackerangrepet.

Sykehuset har i ettertid gått ut med en pressemelding, og sagt at de ikke visste noe om hackerangrepet. De skriver også at de vil fortsette å tilby god kvalitet på de tjenestene de utøver.

– Vi vil fortsette å tilby den høye kvaliteten på tjenestene som våre pasienter fortjener og forventer, sto det i pressemeldingen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!