Ber innbyggerne holde seg hjemme

Askøy kommune går nå ut og ber innbyggerne holde seg hjemme etter lørdagens smitterekord. Totalt er det 26 nye smittetilfeller som ble registrert i kommunen.

Freepik
Foto: Freepik

– Smitten øker raskt på Askøy. Hittil i dag har vi 25 nye med påvist smitte, og vi forventer flere positive prøvesvar, skriver kommunen på sine nettsider.

Kommunen har innført strenge tiltak som følge av smitteøkningen:

– Vi har gjennom dagen vurdert enda strengere tiltak, men har valgt å opprettholde dagens strenge forskrift. Tiltakene vurderes forløpende opp mot smittesituasjonen de neste dagene, og vi er i dialog med FHI og Statsforvalteren om å vurdere en regional forskrift, sier ordfører Siv Høgtun, i en pressemelding.

nettsiden til Askøy kommune er ber kommunen om å tenke seg godt gjennom om det er behov for å gå på butikken, og oppfordrer innbyggerne om å holde seg hjemme.

– Vi har allerede innført strenge tiltak for våre innbyggere. Vi er i en alvorlig situasjon, og jeg vil be alle begrense sosial omgang. Viruset sprer seg raskt, raskere enn virusvarianten vi er kjent med fra før. Hvordan hver og en av oss opptrer i helgen, og de kommende ukene, vil være avgjørende. Forskriften gir oss reglene, men hovedregelen er: møt færrest mulig. Tenk gjennom; må du på butikken? Kan middagsbesøket utsettes? Jeg vet at dette er vanskelig for mange, men det er fortsatt mulig å møte andre utendørs, til tur, om man holder avstand.

Lik Extraavisen.no på Facebook!