Extraavisen.no

Kjendiz

Ble dårlig av koronavaksinen

Miss Norway-deltaker, Angelika Kristiansen tok sin første vaksinedose torsdag sist uke. Ble dårlig i ett døgn, men ellers er hun glad for at hun har tatt vaksinedosen.

Publisert for

, den

Foto: RobertJohansson

– Det føles som om at jeg har måtte vente lenge, men tror det føles sånn fordi jeg har visst hele veien at jeg skal ta vaksinen. Det er jo bare sånn at jeg er i aldersgruppen som er sist. -Jeg har alltid synes sprøyter er litt ubehagelig og kan bli veldig svimmel, men det gikk veldig greit. Eneste man kjente var det første stikket, ellers var det smertefritt.

Morgentimene fredag 6. august er hun fortsatt sliten, og sier at det er ekstra tungt å stå opp den morgen.

– Sovet utrolig tungt i natt og det var slitsomt å komme ut av senga i morges for å «gå» på jobb. Det er jo hjemmekontor, så det går jo fint, men kjenner at formen ikke er helt på topp. Det passer jo veldig dårlig med tanke på at det var en uke igjen til finalen, sa hun tidligere.

– Det er bare å krysse armer å bein og håper på at jeg her på topp igjen til neste helg. Ved siden av å være finalist i Miss Norway og toppet rangeringen gjennomperioden, har Angelika fulltidsjobb som tjenestedesigner i Oslo.

– Jeg ønsker å ta korona vaksine i solidaritet med alle rundt meg. Det er viktig at vi får flokk immunitet i samfunnet. Korona er en sykdom som altfor mange har død av og mange blir alvorlig syke, sa Angelika tidligere.

Hun oppfordrer flere til å vaksinere seg slik at de som vil vaksinere seg vil få en viss immunitet. Da man ved å ha gjennomgått en sykdom ofte gi en viss beskyttelse (immunitet) mot å få sykdommen på nytt.

– Det er viktig at vi alle står sammen slik vi har gjort det siste året, sammen kan vi åpne samfunnet igjen og begrense at flere skal lide alvorlige følger.

Hun trekker frem også vi må jobbe for at korona viruset skal mutere minst mulig, hun sier:

– Vi veit ikke hvordan mutantene vil utvikle seg og derfor må vi begrense smitten og få folkemassene vaksinert. Så vi må alle ta vaksinen for folkehelsens skyld. Hvis pandeminen har vist oss noe har den i hvert fall vist oss at vi blir alle berørt, for det planeten er rund og vi bor her alle sammen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!