Connect with us

Finans

Boligkrise i Oslo: – Folk leier minilager!

(OSLO): Det er boligmangel i Oslo. Og politikere fra både Høyre og Arbeiderpartiet enige om én ting: boligkrisen i Oslo er politisk skapt. Men begge beskylder hverandre for å gjøre den verre.

Publisert for

, den

oslo
Foto: MaxPixel.net
annonse

– Oslo er i en boligkrise, og den er politisk skapt. Det eneste som hjelper er å bygge, sier Heide Nordby Lunde (H) til Avisa Oslo.

– Det overrasker meg at Høyre ikke vil stille opp for vanlige folk, men gladelig stiller opp for de utleierne som tjener på å kjøpe dyre bøttekott og leie dem ut til studenter som meg, sier Agnes Nærland Viljugrein (Ap) til avisen.

Boligmangelen gir høye boligpriser som igjen presser folk til å være kreative når de skal finne seg en rimelig plass å bo i hovedstaden. En trend er at innbyggere leier minilager for å få råd til å kjøpe mindre og rimeligere boliger.

Daglig leder Dag Rognlien Stenberg i 123 Minilager forteller om økende etterspørsel etter å leie minilager i Oslo og omegn.

– Vi opplever at flere og flere som bor i Oslo-området henvender seg til oss for å leie minilager for oppbevaring av møbler og innbo. Vi har utvidet flere ganger for å dekke etterspørselen den siste tiden, sier Stenberg i 123 Minilager Oslo.

Mange er bekymret for de høye boligprisene i Oslo, og at inngangsbilletten for spesielt unge i Oslo-markedet er svært høy. Uten støtte fra foreldre og familie er de i realiteten sjanseløse, opplyser Nettavisen.

– De sentrale delene av Oslo utilgjengelige for den jevne nordmann uten arv, konstaterte sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets til Nettavisen.

annonse