Extraavisen.no

Kultur

Cherie Mwangi slipper singelen «Buss It Down»

(KULTUR): Fredag 20. mai slipper Cherie Mwangi sin nye singel «Buss It Down».

Publisert for

, den

Cherie Mwangi har i en alder av 22 sluppet et knippe låter med en reflekterende tematikk. Hun er en feminist som utfordrer, og skriver alle låtene sine basert på egne erfaringer. Musikken og personligheten sparker opp dørene til patriarkatet og røsker i enhver med et utdatert kvinnesyn.

I 2021 debuterte Cherie Mwangi med den breiale og forfriskende låten «Handsfree», som handler om å ta kontroll over sin seksualitet, og understreker at kvinner ikke ble skapt for å tilfredsstille menn.

Oppfølgeren «Sis» var en hyllest til kvinner:

– Sisterhood er veldig viktig for meg og jeg blir selv inspirert av kvinner som ikke er redde for å kreve hva de vil ha. Jeg elsker å se kvinner i posisjoner hvor de har styringen, uansett hva det måtte være. Dette inspirerte meg til å lage en låt for at de som hører på kan føle at de selv run shit, sier Cherie Mwangi.

Foto: Håkon Jørgensen

Freestylene «Dr. Miami» og «Like Me» ble deretter sluppet på strømmetjenester etter etterspørsel blant publikum, da de først kun ble tilgjengeliggjort på sosiale medier.

Nå er Cherie Mwangi klar med sin nye singel «Buss It Down», som handler om Cherie og hennes venninner som sammen gjør seg klare til å ta byen med storm:

– Jeg vil at de som hører på den skal føle seg selv og gjøre meste ut av kvelden. Denne sangen spilles når viben er på sitt beste.» – Cherie Mwangi

– Orio spilte av beaten og jeg begynte å nynne og freestyle. Med engang jeg skrev hooket “b b b b buss it down” hoppet Orio ut av stolen sin og skrek! Jeg har aldri sett han så overbevist over en sang før, per dags dato er det hans favoritt over låtene vi har laget sammen.

Du kan høre låten her.

Siden sist har Cherie jobbet i studio og nå forbereder hun seg til sin festivalopptreden på Kadetten. På Kadetten opptrer hun på samme scene som den internasjonale superstjernen Megan Thee Stallion – som den eneste norske artisten.

Cherie har også rukket å få anerkjennelse og oppmerksomhet fra Fenty-merkevaren til selveste Rihanna. Hun opptrådte på lanseringen av Fenty Skin i Norge, og nylig ble et bilde av Cherie delt på Fenty Beautys offisielle Instagram med hele 11,5 millioner følgere!

– Jeg fikk æren av å være den eneste artisten som spilte på lanseringen av Fenty Skin i Norge! Jeg har i tillegg blitt invitert til eventer og fått tilsendt herlige produkter. Jeg elsker Fenty Beauty, og jeg liker spesielt at de lager produkter som er inkluderende. Det er også veldig inspirerende å se en svart kvinne “make big moves”, sier Cherie Mwangi

Mer om Cherie Mwangi:
Cherie Mwangi (22) er den rå, unge kvinnelige rapperen som kan minne om amerikanske Megan Thee Stallion og Saweetie med en fresh norsk twist.

Cherie har en stor personlighet og er ikke redd for å tøye grenser, og beveger seg i et landskap som ingen andre i Norge gjør i dag. Hun omtaler seg selv som «every good girls alter ego».

Lik Extraavisen.no på Facebook!