Extraavisen.no

Kultur

Christine (34) skaper sin egen tegneverden

(NES): Christine Samuelsen (34) fra Fenstad i Nes er tvillingmamma og har hele livet likt å tegne. På Instagram deler hun sine egne karakterer i form av tegneserier. Hun er overrasket over responsen fra sine følgere.

Publisert for

, den

Christine Samuelsen lager mange av tegningene om seg selv med sine fiktive venner. Foto: Privat / instagram

På Instagram-kontoen middelmadig_tegner blir vi godt kjent med Chris som er basert på Christine selv, og vennene hennes er fiktive. På kontoen har hun laget mange tegninger som gjenforteller de hverdagslige tingene.

For tiden er hun hjemme i permisjon med tvillingene sine, og prøver å sjonglere tiden med hus, babyer, ridning, løping og tegning. Hun beskriver seg selv som lite pratsom, men hun har mye på hjertet, og det ser man ofte gjennom tegningene hun deler på Instagram.

– Jeg har tegnet hele livet, og når jeg var liten tusjet jeg tegneserier som jeg samlet i permer. Jeg og barndomsvenninnen min tegnet våres egne karakterer, som vi klippet ut og lekte med igjen og igjen, de hadde navn, familie, jobber og sykdomshistorie. Vi ble etterhvert sendt til tegneskole sammen én kveld i uka, som var kjempe stas, sier Samuelsen til Extraavisen.

Hun bruker mye av tiden til å gjenfortelle hendelser hun selv opplever, men også det mange kan kjenne seg igjen i. Tegning; Christine Samuelsen / Instagram

Hun sier at det hun liker best å tegne, er tegneserier, men det blir ofte et bilde med et sitat.

– Formålet har vært å utfordre meg selv, noen av stripene har vært lagret på Macen min i årevis uten at ett eneste menneske har sett dem.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Samuelsen sier at noe av årsaken til at folk ikke har sett tegningene hennes tidligere, er at hun har vært veldig sjenert for å vise de frem. I ettertid har hun vist sine egenskaper, noe som viser igjen i kommentarene fra fornøyde følgere.

– Jeg blir motivert av inspirasjon, og jeg har idéer nedskrevet på alle elektroniske apparater det er mulig å notere på. Det klør i tegnehånda, og da må man produsere et eller annet. Idéene kommer jo i hverdagen, på jobb, på ridetur eller i senga om kvelden, sier Samuelsen, og legger til:

– Å satse videre på det er nok drømmen til alle som tegner, men jeg føler det er like stor sjanse til å bli rockestjerne egentlig. Dessuten anser jeg stripene mine som ganske midt på treet, derav kunstnernavnet.

Christine Samuelsen har alltid likt å tegne, og har skapt sin egen verden med Chris og vennene. Foto: Privat

Siden 2016 har hun tegnet striper i den formen man ser på Instagram-kontoen, men det er ikke før nå hun har vist hva hun kan.

Hennes drøm er å lage et lenger manus, men forteller at det er krevende nå som det å produsere noe slikt, uten at det måtte være “fulltidsjobb”.

– Det føles ikke oppnåelig akkurat nå å ha det som en fulltidsjobb, men til nå har jeg blitt litt overrasket over responsen. Den har vært veldig hyggelig hittil. Jeg forventet en del kritikk og “du burde heller”-råd, men det har ikke vært så mye av det. Folk er veldig snille, særlig i dette nye miljøet jeg har blitt kjent med innen webcomics på Instagram. 

– Jeg legger ikke til mer detaljer enn nødvendig, og gjør det enkelt. Jeg vil si rundt 14 timer per stripe, men stripene med litt tyngre tematikk får litt mer omsorg, og tar et par dager.

Lik Extraavisen.no på Facebook!