Reise

Cruiseselskap utvider reiser til Sør-Afrika og Namibia

Det internasjonale cruiserederiet Norwegian Cruise Line (NCL) har i vinter åpnet en ny rute til Sør-Afrika og Namibia. Det er første gang noensinne at NCL seiler i denne delen av verden.

Den sørafrikanske ruten er en milepæl for cruisegiganten, og vinterprogrammet 2024 utvides nå med en rekke ekstraordinære reiser til Afrika, opplyser selskapet i en pressemelding til Extraavisen.

Cruiseskipet Norwegian Jade har nettopp fullført NCLs første sesong langs den sørafrikanske og namibiske kysten. I løpet av 12 dager har gjester fra hele verden opplevd både Cape Town, Mossel Bay, Port Elizabeth (Gqeberha) og Richards Bay i Sør-Afrika, samt Lüderitz og Walvis Bay i Namibia. Norwegian Jade er det første av NCLs totalt 18 skip som seiler i regionen. 

I vintersesongen 2024 skal Norwegian Dawn settes inn på en rekke ekstraordinære reiser til utvalgte afrikanske land. Det moderne skipet har plass til 2 340 passasjerer og vil ha hjemmehavner i Cape Town i Sør-Afrika og Port Louis i Mauritius. 

– Som en del av å sette gjesten først, jobber vi kontinuerlig med å utvide utvalget av destinasjoner slik at våre gjester kan få enda flere ekstraordinære og uforglemmelige opplevelser. Våre nye afrikareiser er et godt eksempel på dette. Her kombineres bucket list-destinasjoner som Cape Town og Mauritius med skjulte perler som Pomene, Maputo i Mosambik og Fort Dauphin på Madagaskar, sier Kevin Bubolz, Managing Director Continental Europe, Israel, Middle East & Africa for NCL 

– Med nesten 12 timers stopp i hver havn, er det god tid til å utforske og nyte de eksotiske reisemålene. De nye reisene er allerede blant våre raskest solgte i 2024 og tiltrekker seg gjester fra nesten 60 land over hele verden, fortsetter Kevin Bubolz.

NCLs tilstedeværelse i den sørafrikanske regionen gleder også det lokale næringslivet: 

– Cruiseturisme genererer ZAR 300 millioner årlig (tilsvarer omtrent 173 117 869 NOK) og har derfor en stor økonomisk innvirkning på Western Cape ettersom den støtter tusenvis av arbeidsplasser i provinsen. Og valget av Cape Town som hjemmehavn for internasjonale cruise er helt avgjørende for våre vekstmuligheter i regionen. NCLs tilstedeværelse her i Cape Town er derfor veldig gledelig, sier Mireille Wenge, Western Cape Minister of Finance and Economic Opportunities. 

Pressefoto: Norwegian Cruise Line

Vintersesongen 2024: En sniktitt på New African Cruises 
3. januar 2024: Et 17-dagers cruise med Norwegian Dawn fra Doha (Qatar) til Mauritius. Reisen kombinerer De Forente Arabiske Emirater, Oman, Seychellene, Kenya, Tanzania og Madagaskar. 

20. januar 2024: Norwegian Dawn vil da legge ut på et 12-dagers cruise med avgang fra Port Louis, Mauritius. Turen går til Pointe de Galets på øya Reunion, Madagaskar, Mosambik, Richards Bay, Gqeberha (tidligere Port Elizabeth), samt Mossel Bay og Cape Town. 

1. februar og 8. mars 2024: 12-dagers cruise med Norwegian Dawn gjennom Sør-Afrika og Namibia, med anløp til Mossel Bay og Durban i Sør-Afrika og Lüderitz og Walvis Bay i Namibia. 

Den 20. mars vil Norwegian Dawn seile på sin hittil mest omfattende rute fra Cape Town, Sør-Afrika til Barcelona, ​​​​Spania. Den 21 dager lange reisen oppover den afrikanske vestkysten byr på besøk til Namibia, Angola, Sao Tomé og Príncipe, Elfenbenskysten, Gambia, Senegal, Kapp Verde, Kanariøyene og Marokko.

Norwegian Cruise Line (NCL) har gjennom 56 år sprengt grensene innen cruiseskip-industrien. Mest bemerkelsesverdig er friheten og fleksibiliteten som NCL tilbyr sine gjester med muligheten til å planlegge drømmereisen uten restriktive, raske eller tildelte spise- og underholdningstider, og uten en formell kleskode. 

I dag består NorwegianCruise Line av 18 topp moderne skip, som seiler til mer enn 300 av verdens mest ettertraktede destinasjoner, inkludert Great Stirrup Cay, som er selskapets private øy på Bahamas og selskapets feriested, Harvest Caye, i Belize. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Sveio. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.