Extraavisen.no

112

Dansk mann (37) siktet for drap

(KONGSBERG): En 37 år gammel mann med dansk statsborgerskap er siktet for å ha drept fem mennesker i Kongsberg onsdag kveld. I tillegg er to personer skadd.

Publisert for

, den

– Mannen er dansk statsborger, men bosatt på Kongsberg. Han ble fraktet til arresten i Drammen onsdag kveld, opplyser politiet.

Mannen skal ha blitt pågrepet klokken 18.47, det tok altså noe tid fra første patrulje var på stedet til han ble pågrepet, ifølge TV 2.

Natt til torsdag har politiet besluttet å gå ut med opplysninger om den siktede, som følge av rykter som verserer i sosiale medier. Dermed vil politiet avbekrefte opplysninger som ikke er i tråd med den alvorlige situasjonen.

LIVE: Siste nytt om hendelsen

Kilder til TV 2 sier at den pågrepne mannen er en konvertitt til Islam. Mannen skal være av dansk statsborgerskap, noe som flere andre medier skriver om.

Politiet fikk flere meldinger klokken 18:13 om at en person beveget seg rundt med et våpen, som skal ha vært en pil og bue. Enkelte medier har skrevet at det er en armbrøst, men det er ikke bekreftet.

– Nærmere beskrivelse av hendelsesforløpet vil vi komme tilbake til når vi har bedre oversikt over det som skjedde. Det sier seg selv at dette er en svært alvorlig og omfattende situasjon, og den preger naturlig nok Kongsberg og de som bor her, sa politiinspektør Øyvind Aas i Sør-Øst politidistrikt i 23-tiden onsdag kveld.

Det ble også opplyst om at hele Sørøst politidistrikt er på saken.

Lik Extraavisen.no på Facebook!