Motor Utenriks

Danskene vil ha lading på bensinstasjonene

I en undersøkelse om lading av elbiler sier hele 91% av danskene at de ønsker muligheten for å lade elbilen på bensinstasjoner.

Det er Drivkraft Danmark som står bak undersøkelsen.

Brukerundersøkelsen har som må å finne hva danske statsborgere ønsker og forventer når de skal lade elbilen.

Undersøkelsen viser blant annet at det er viktig for danskene å kunne lade på bensinstasjoner. Hele 91 % av de spurte svarte at de gjerne vil kunne lade på stasjonene.

Brukerne synes det er lettest når stasjonene ligger ved veiene der de fortsatt ferdes når de pendler i hverdagen eller på lengre turer.

73 % av danskene mener faktisk at lading av elbiler er en av bensinstasjoners viktigste roller i den grønne omstillingen. Og det er helt i tråd med utviklingen akkurat nå.

– Studien støtter fint opp om utviklingen som allerede er i full gang på stasjonene med rask utplassering av lynlading, noe som er enkelt og praktisk for forbrukeren på farten. Det er tross alt våre medlemmer som skal bringe den grønne overgangen rett ut på veiene til sluttbrukerne, slik at det fungerer best for dem, sier direktør i Drivkraft Danmark Jacob Stahl Otte.

Det er viktig for brukerne at det er enkelt å betale for påfyllingen med vanlig betalingskort og uten abonnement. Hele 78 % av de spurte ønsker å kunne betale for ladingen sin på samme måte som de i dag betaler for bensin og diesel.

Brukerne synes også at det er kjekt med bekvemmelighet på veien, som i dag med for eksempel tilgang på kaffe, mat og toalett etc., også når bensinbilen byttes ut med elbil.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Mandal i Lindesnes. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.