Connect with us

Utenriks

Frustrert etter at leiligheten ble okkupert

I fjor høst kjøpte paret Ole Roald Dyrnes og Bente Edvardsen en leilighet på La Florida i Spania. Nå har en marrokansk familie okkupert leiligheten.

  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

I fjor kjøpte paret Ole Roald Dyrnes og Bente Edvardsen en leilighet på La Florida i Spania. Nå har en fremmed familie okkupert leiligheten.

Foto: Privat

Det var Spaniaavisen som først omtalte saken.

Extraavisen.no har vært i kontakt med Bente Edvardsen fra Egersund som er frustrert over at en fremmed familie har tatt seg til rette. Ifølge avisen er det snakk om en familie med marrokansk opprinnelse, men det er fortsatt uklart.

– Vi kjøpte leiligheten i mars i fjor, og salget ble gjort etter at vi fikk “ja” på vår forespørsel om kjøpet, men på grunn av koronapandemien har vi ikke hatt muligheten til å se på leiligheten. Det var nå på mandag at vi fikk melding fra noen naboer som fortalte at en familie på fem hadde flyttet inn. Det er veldig frustrerende at noen kan ta seg til rette, forteller Edvardsen til Extraavisen.

Edvardsen sier at hun har blitt fortalt at familien skal ha løyet om at det er de som eier leiligheten, noe Edvardsen stiller seg uforstående.

– Det står noe helt annet i kjøpsavtalen, og vi kan ikke se at det står andre navn enn kjøperne. Jeg har blitt fortalt at okkupantene er marokkansk, men det vet jeg ikke med sikkerhet. Vi har anmeldt forholdet til Guarda civil med hjelp av advokatkontoret.

– Vi gjorde et banksalg i fjor og det tok en stund før salget ble registrert som følge av koronasituasjonen. Sluttoppgjøret med advokaten ble gjort i oktober, men da var kjøpet allerede registrert i slutten av mars 2020.

Hun forteller at de er i dialog med en spansk advokat for å kunne komme i gang med rettssaken. De har nå vurdert å stenge strøm og sanitæranlegget, men på grunn av en lov som hindrer å la eierne gjøre det, kan dette medføre at den fremmede familien anmelder eierne.

– Vi ønsker å få stengt tilgangen inn til leiligheten for strøm og vann. Nå må vi nesten sette oss inn i lovene i forhold til dette.

Håper dere at dette ordner seg?

– Vi eier jo leiligheten, så vi håper jo selvfølgelig at okkupantene flytter ut. Det er synd at vi må bruke energi og penger på en sak vi kunne vært foruten.

Det blir også opplyst om at den fremmede familien skal ha skiftet ut alle låsene i leiligheten.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Del videre:
  •  
  •  
  •