Extraavisen.no

Utenriks

Denne mannen vil Putin drepe

(DANMARK/UKRAINA): Danske Storm Balderson har blitt en av de mest ikoniske fremmedkrigere i Ukraina. Russland kaller Balderson for «den danske leiemorderen». Målet er å drepe ham.

Publisert for

, den

Russland har som mål å drepe Storm Balderson, men det har ikke lykkes. Foto: Privat

Extraavisen var en av de første avisene som omtalte Balderson sin ferd til Ukraina. I et åpent intervju fortalte 35-åringen tidligere at Putin gjorde en stor feil mot menneskeheten da han startet krigen mot uskyldige sivile i Ukraina.

– Vi må huske på at dette er Putins krig, ikke en krig som russerne ønsker, sa Balderson til Extraavisen tidligere.

Balderson har holdt kontakt med Extraavisen siden han reiste til Ukraina og forteller hvordan situasjonen er der. Det er kaotisk og behovet for donasjoner er stort.

– Jeg har sett med mine øyner at Ukraina trenger våpen og annet materielle utstyr. Det er kritisk og vi trenger den hjelpen vi kan få for å holde russerne unna, sier Balderson til Extraavisen og legger til:

– Det er en kamp vi må ta dag for dag, og vi vet aldri når et angrep kan inntreffe oss. Det handler om tid.

Balderson legger frem en liste over hva pengene vil bli brukt til, og sier at folk kan ta kontakt med han på Instagram.

Storm Balderson reiste fra Danmark for å vise sin motstand mot russerne. Foto: Privat

Dette er utstyret de skal bruke penger til:

  • Soveposer
  • Bedre teknisk utstyr som; hjelmer, droner, hansker, biler
  • Generell forpleining av soldatene
  • Til mat når vi er på basen

Av hensyn til sikkerhet kan ikke Balderson fortelle hvor han befinner seg, men det skal ha gått fint med 35-åring.

På Instagram og andre sosiale medier oppdatere han sine følgere om hva som skjer i Ukraina. Den siste tiden har han fått stor oppmerksomhet i flere store medier, deriblant i Bild, B.T. , Aktual24.ro, Ekstra Bladet, Ukraine Today, Reddit og flere andre medier.

Russland anser han som en farlig leiemorder som er leid inn for å drepe russiske soldater.

Balderson sier at russerne skal ha prøvd å drept ham flere ganger, men det har ikke lykkes for russerne.

– Kanskje en dag vil russiske soldater sende meg til Vallhall, og det vil bli en ære for meg å dø i kampen mot soldater som voldtar og kidnapper barn og kvinner, skriver Balderson.

BESTEVENNER: Storm har funnet sin aller beste venn i Ukraina. Foto: Privat

I et Facebook-innlegg forteller Balderson at russerne kaller ham for den «danske leiemorderen», i kjølvannet av krigen. Russerne hevder at han er leid inn av ukrainske myndigheter, noe som ikke er lagt frem beviser for.

– Jeg er i Ukraina av egen fri vilje og uten betaling fra hvem som helst. Og jeg er her med stor stolthet sammen med mange frivillige som meg selv. Ingen av oss får betalt, skriver Balderson.

I et tidligere intervju da han hadde reist inn til Ukraina den første tiden, kunne han fortelle gjentatte skudd og flyalarm som gikk.

– Vi opplevde skudd av salver og kampfly den første natten i Polen. Her ved grensen til Ukraina er det mange frivillige og soldater i uniform. Situasjonen er kaotisk, fortalte Balderson til Extraavisen

Lik Extraavisen.no på Facebook!