Extraavisen.no

Sex

Derfor barberer vi oss nedentil!

(SEX): Ny undersøkelse viser at 6 av 10 nordmenn barberer underlivet. Dette gjelder all form for hårfjerning, som blant annet trimming, frisering, stussing og voksing!

Publisert for

, den

Foto: Kondomeieriet

I en ny, landsdekkende og representativ undersøkelse, gjennomført av YouGov*, har Kondomeriet kartlagt nordmenns sexvaner – og blant annet avdekket hvordan norske menn og kvinner forholder seg til intimbarbering.

Der kommer det frem at 6 av 10 nordmenn pleier å barbere underlivet. Dette gjelder all form for hårfjerning, som blant annet trimming, frisering, stussing og voksing!

– Det er ingen hemmelighet at både menn og kvinner er opptatt av kjønnshår, uansett om de velger å beholde dem, barbere dem eller frisere dem.

Det sier sexolog i Kondomeriet, Ingrid Bakker.

Hvorfor barberer vi oss?

I innsiktsundersøkelsen svarer over halvparten av de som intimbarberer seg at de barberer seg fordi de føler seg renere. Dette gjelder 56 prosent.

– Selv om mange føler seg renere uten kjønnshår, er det faktisk ikke uhygienisk å la håret gro der nede. Snarere tvert imot. Kjønnshåret er blant annet der for å minimere risikoen for å få infeksjon, og for å beskytte underlivet fra bakterier, forteller sexologen.

Andre årsaker til at nordmenn barberer seg

  • Det får meg til å føle meg ekstra fin (41%)
  • Jeg har alltid gjort det (26%)
  • Fordi partner liker det/ønsker det (18%)
  • Jeg synes samleiet blir bedre (14%)
  • Jeg liker å frisere håret (13%)Kjønns- og aldersforskjeller

Undersøkelsen sier også noe om kjønns- og aldersforskjeller.

Ikke overraskende kommer det blant annet frem at det er en høyere andel kvinner enn menn som pleier å barbere seg. Her svarer 67 % kvinner at de jevnlig eller av og til barberer seg, mot 59 % menn.

De mennene som barberer seg jevnlig, barberer seg av de samme årsakene som kvinner, ifølge undersøkelsen. Men for noen menn kan barberingen også medføre en “stor” bonus, ifølge sexologen:

– Om man har mye kjønnshår, kan hårene bidra til å gjemme penis og få den til å se mindre ut enn den er. Barberer man, derimot, vil det kunne gjøre at penis ser større ut!

Når det gjelder alder, viser undersøkelsen at vi barberer oss mindre etter hvert som vi blir eldre. Eksempelvis svarer en større prosentandel blant de mellom 18 og 39 år at de barberer seg jevnlig eller av og til, sammenlignet med de over 40 år.

Kjønnshår og sex

Ifølge sexologen er hårene vi har på kroppen der for en grunn, også de der nede.

Sett bort ifra de mest åpenbare årsakene, kan kjønnshårene også ha en positiv innvirkning på sexen vi har.

– Ved å beholde kjønnshåret, vil man ikke bare kunne redusere ubehagelig friksjon under sex, men man kan faktisk også øke stimuleringen, sier hun.

I hårsekkene våre finnes det nemlig mange nerveender, som oppfatter bevegelser i kjønnshårene og sender signaler videre til nervesystemet vårt, forklarer hun.

– Det betyr at man kan føle enda mer der nede med hår enn uten. For eksempel kan det føles veldig deilig og ekstra opphissende om en partner koser, stryker eller blåser lett på kjønnshårene dine.

Betyr det at man ikke bør barbere seg?

Selv om kjønnshårene helt klart har flere funksjoner, er det ikke sånn at de er så viktige at man bør unngå å fjerne dem om man har lyst til det, understreker hun.

– Ingen skal fortelle deg om du bør eller ikke bør barbere deg der nede. Hva du velger å gjøre med håret under trusekanten, er helt opp til deg og hva som får deg til å føle deg vel! Og ingen av delene er noe mindre riktig enn det andre, sier sexologen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!