Extraavisen.no

Politikk

– Det burde være et spørsmål for riksrett

Førsteamanuensis Sofie Høgestøl ved Universitetet i Oslo mener det burde stilles spørsmål for riksrett etter avsløringene om KrF-lederen, Kjell-Ingolf Ropstad som nøt godt av gratis pendlerbolig.

Publisert for

, den

Foto: Stortinget

– Det er jo ikke bra når jeg har brukt den siste halvtimen på å gruble over om saken burde sendes til vanlig påtalemyndighet eller om det burde være et spørsmål for riksrett, mens jeg forbereder strafferettsundervisningen min, skriver førsteamanuensis Sofie Høgestøl ved Universitetet i Oslo på Twitter.

Høgestøl er utdannet jurist med doktorgrad fra Universitetet i Oslo. Hun var 4.kandidat for Oslo Venstre under årets stortingsvalg.

Hun har også fungert som ekspertkommentator for NRK under presidentvalget.

Saken har fått flere redaktører og andre offentlige personer til å reagere etter avsløringene som Aftenposten gjorde før valget, deriblant har politisk redaktør i Dagsavisen, Lars West Johnsen, ha skrevet en kommentar i forbindelse med saken:

– To store politisk skandaler har nå hjemsøkt Ropstad. Han bedyrer at tillit ikke er noe han kan kreve, men fortjene. Det er ubegripelig at partiet kan mene at han er mannen som skal ta partiet videre, skriver West.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Videre skriver han at skattemoralen er høy i Norge, og kaller skatteunndragelsen som et svik mot sivile:

– Det Ropstad har gjort er kynisk skatteplanlegging. Manipulasjon av systemet.

I en lederartikkel i Dagbladet, blir det blant annet stilt et krav om å granske Ropstad, på vegne av oss alle:

– Ropstad innrømmer at han gjorde dette for å slippe å betale 175 000 kroner i skatt for sin pendlerbolig. Derfor laget Ropstad en intensjonsavtale med sine foreldre, om å dekke deler av deres faste utgifter. Han har likevel ikke betalt én krone for å kunne sove på gutterommet hjemme hos foreldrene.

– Tilgivelsen er kanskje uendelig i KrF og i regjeringen Solberg. På vegne av alle oss andre bør påtalemyndigheten vurdere saken, skriver avisen.

TV2s politiske kommentator, Aslak M. Eriksrud har heller ikke unnlatt å kommentere saken, og karakterisere Ropstad som «grådighetens ansikt».

På sosiale medier har flere reagert sterkt etter avsløringene, og flere har tatt til ordet om at KrF-lederen bør stilles til ansvar.

Lik Extraavisen.no på Facebook!