Extraavisen.no

Arkiv

– Det er helt uakseptabelt å sette en prislapp på mennesker

(ARKIV): Andrea Nicole Nornes Freier (18) fra Skudeneshavn på Karmøy, har tidligere vært i kontakt med flere kvinner som er et offer i menneskehandel.

Publisert for

, den

Foto: Anthony Simmons

Freier har blant annet hatt en del kontakt med en kvinne som har opplevd dette, fordi hun ble et offer for sexhandel og arbeidskraft. Hun er bare en av de som Freier har snakket med.

– Hun var nesten et offer for organhandel da hun holdt på å selge nyren sin for og redde seg selv fra slaveri.

Freier sier at hun har vært i kontakt med Awah Francisca Mbuli, som er tidligere offer av menneskehandel. 18-åringen sier at hun og Awah har masse kontakt med hverandre etter at hun startet organisasjonen, Survivors Network – SN, Cameroon.

I dag har Miss Norway-deltaker, Andrea Nicole Nornes Freier samarbeid med Mbuli, i håp om at kampen mot problemstillingen blir satt på dagsorden.

– Jeg har valgt det fordi dette er noe som påvirker de som er involvert. De utsatte er veldig sårbare i samfunnet vårt og ellers i verden. Dette gjelder selvsagt for kvinner og barn, og mange av dem dør i slaveri. Fleste barn ender opp med å ikke gå på skole, og får dermed drømmene sine frastjålet, forteller 18-åringen.

Hun mener at det er viktig å bruke tiden på å skape positive forandringer, for å unngå at kvinner og barn blir utsatt for slaveri.

Hun understreker at problematikken gjelder også menn. Menneskehandel og annen for slaveri blir ofte sett som en kulturell tradisjon i asiatiske og afrikanske land, men statistikken er tross alt nedadgående enn tidligere.

Fortsatt er problemet større når man tenker omfanget av problemet.

– Jeg vil gjøre positive forandringer ved å delta i kampen for å bekjempe alle former for moderne slaveri og menneskehandel. Jeg vil bekymre meg mer for å styrke kvinner med yrkesfaglige ferdigheter: for eksempel å produsere klær, manikyr og pedikyr, hårprodukter og kunst.

– Det å selge mennesker er helt uakseptabelt. Jeg ønsker først og fremst å vise det norske folk at dette er en problematikk som fortsatt eksisterer og at det er en av de mest voksende kriminelle handling i vår tid. Ingen mennesker har lov til å ha en prislapp.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer