Politikk

– Det er synd at vi har mistet to ressurspersoner

– Jeg forventer at kunnskapsministeren vil arbeide aktivt for å gjenreise tilliten, arbeide for lærerne sine rettigheter og sikre læreryrket videre. Og det haster, skriver Erve i et innlegg på Facebook.

Beskjeden fra ordføreren kommer i kjølvannet av utmeldingen til de to politikerne ved Arbeiderpartiet. Utmeldingen kommer som følge av at regjeringen besluttet en tvungen lønnsmemnd.

– Det er synd for partiet at vi nå har mistet to gode ressurspersoner som medlem. Jeg har respekt for at de har tatt et valg ut fra hva som kjennes rett for de. Det har nok ikke vært et enkelt valg, skriver ordføreren.

– Jeg er glad for at Halleraker og Katla presiserer at utmeldingen skyldes avgjørelsen om tvungen lønnsnemnd av regjeringa, og at det ikke er relatert til Sveio Ap lokalt, samtidig at de vil følge programmet de har gått til valg på selv om de nå vil sitte som uavhengig i kommunestyret.

I avslutningsvis skriver Erve at hun og partiet har et godt samarbeid internt med de to uavhengige. Hennes håp er at de to finner veien tilbake til partiet på et tidspunkt.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Sveio. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.