Connect with us

Innenriks

– Det er urimelig å måtte vente i over 150 dager

Amine Storrød (21) har ventet i over 150 dager for å gå på skøyter, men fortsatt stusser 21-åringen hvorfor ikke Fredrikstad kommune lot henne få være på skøytebanen da hun selv tilbød om å være alene på isen.

  •  
  •  
  •  
Amine Storrød stiller seg uforstående hvorfor hun måtte vente 150 dager for å komme tilbake til isen. Foto: Fredrikstad Kunstløpklubb

Pressekontakt i Fredrikstad kommune, Eivind Fjellstad sier til Extraavisen at det er åpnet for trening innendørs, men at det er opp til restriksjonene som er nedfelt i lokalt og nasjonalt:

– Gjennom vinteren og våren har Fredrikstad periodevis ikke tillatt innendørs trening for barn, unge under 20 og voksne på grunn av korona-situasjonen i kommunen. Nå er det igjen åpnet for trening innendørs, men fremdeles med visse restriksjoner, forklarer Fjellstad.  

Når avstanden er større på kunstløp, er det ikke litt urimelig at man skal ha restriksjoner for aktiviteter som har noe med kunstløp å gjøre?

– Generelt har alle koronatiltak i Fredrikstad vært knyttet til den lokale og nasjonale smittesituasjonen. Å kommentere enkeltidretter blir vanskelig.

Foto: Privat

Amine Storrød på sin side mener det er urimelig at kommunen skal nedfelle restriksjoner i forhold til koronasituasjonen når avstanden er mer enn to meter. Til Extraavisen stiller hun seg uforstående hvorfor hun ikke fikk delta.

– Jeg er glad for at trening innendørs er åpnet igjen, men at denne type sportsgren stenges ned, fordi avstanden er større enn andre sportsgrener er for meg uforståelig og urimelig i de vurderingene som er gjort, påpeker Storrød.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Hun forklarer at Fredrikstad Kunstløp har flere ganger forsøkt å få henne inn i treningen, uten at det har lykkes. Etter over 150 dager har hun endelig tatt på seg skøytene igjen, men sier at det vil bli vanskelig for å komme tilbake til det nivået hun var før korona.

– Jeg har vært i kontakt med kunstløpklubben i Fredrikstad, og de har jobbet iherdig å få meg inn i igjen. Det er vanskelig å opprettholde det nivået man har trent seg opp til, og det gjør at jeg må ned noen hakk for å kunne bygge meg opp igjen.

Amine har all grunn til å smile etter at hun fikk den glade nyheten etter 150 dagers ventetid. Foto: Pineapple Papi (Kash Chohan)

Når Extraavisen spør kommunen hva er grunnlaget til at Amine og andre deltakere ikke har fått lov til å delta på slike aktiviteter, svarer Fjellstad slik:

– Årsaken til at barn, unge under 20 og voksne i perioder ikke har kunnet trene innendørs, er regler i vedtatte lokale og nasjonale forskrifter. Disse henger igjen sammen med smittesituasjonen lokalt og nasjonalt. 

Storrød har forståelse for at Fjellstad ikke kan kommentere enkeltidrett, men mener at restriksjonene er veldig utydelige og urimelige når hun har prøvd å foreslå å delta på isen alene:

– Synes man kan gjøre vurderinger fra idrett til idrett når det er mulighet for å følge restriksjonene. Så vanskelig kan det ikke være. Det er så urimelig at når vi har foreslått at jeg kan være alene på isen med trener, men også uten trener, så får jeg ikke lov til dette på grunn av koronasituasjonen. Ellers er jeg glad for at smittetrenden er lav.

Storrød har tilbragt mye på isen, men når det ikke har vært muligheter for å gå på skøyter, har hun heller brukt tiden til å forberede seg til finaleuttaket i Miss Norway. Storrød er en av de 16 finalistene som kom videre i skjønnhetskonkurransen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!


Siste artikler:

Del videre:
  •  
  •  
  •