Extraavisen.no

Innenriks

– Det var utrolig tungt å få den telefonen

Angelika Catharina Dybendal Kristiansen har lenge hatt et godt forhold til sin søster Marianne. En dag får hun en brå beskjed som snur alt på hodet.

Publisert for

, den

Marianne i bakgrunn mens Angelika tar bilder når de er på tur. Kort tid senere mister Angelika sin storesøster brått. Foto: Privat

Gjennom hele oppveksten har 28 år gamle Angelika hatt et godt forhold til sin storesøter, Marianne. De siste minnene med storesøsteren skal ha vært grilltur da solskinnsdagen var på sitt beste. Under grillturen var også sønnen til Marianne tilstede.

Da Angelika jobbet med bacheloroppgaven får hun en telefon fra sin mor som kommer med en sørgelig beskjed. I telefonsamtalen skal moren ha sagt til Angelika at hun måtte sette seg ned for nå skulle hun fortelle den triste beskjeden om at Marianne er død.

TOK VARE PÅ HVERANDRE: Angelika sammen med sin søster og tanteungen på grilltur. Marianne var også en person som tok vare på familien sin. Foto: Privat

– Det var utrolig tungt å få den telefonen, og jeg visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg var knust, og jeg kunne ikke tro at dette var sant. Først trodde jeg ikke på mamma, men jeg vet at hun er veldig rett på sak, så jeg skjønte etter kort tid at hun snakket sant. Tiden som kom ble veldig vanskelig, og jeg var veldig usikker på hvordan fremtiden ville bli uten Marianne, sier Kristiansen til Extraavisen, og fortsetter:

– Det er ikke meningen at det skal være lett, og det skal ikke være meningen at det skal være så bra heller.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Hun forteller videre at det føles rart når bursdag, jul og andre tradisjonelle feiringer skal være dager som skal spre glede og holde familien sammen.

– Det er ganske rart at hun ikke er tilstede når vi feirer jul eller bursdagen hennes da hun var sammen med oss. Slike tider gjør det litt ekstra tungt, og kalenderen gir meg dårlige følelser når merkedagene nærmer seg.

FAMILIELIV I GAMLE DAGER: Angelika forteller at de brukte mye tid med hverandre, og viste at det å være glade i hverandre var svært viktig. Foto: Privat

I ettertid kan tankene komme og da kan det bli ekstra tungt for 28-åringen. Dagene blir bedre når de er hektiske:

– Det kan være tungt i enkelte tider, og nå som det er ett år siden er det fortsatt ganske ferskt. Om ti år er det kanskje lettere, men tankene kommer og går. Da må jeg sette meg ned for å orientere tankene litt.

Sliter du med tanker? Nummeret er 116 123 eller du kan besøke nettsiden her. Dersom det står om liv og helse ring 113.

Angelika Kristiansen (28) er for tiden deltaker i Miss Norway, og på bloggen beskriver hun sin storesøster som varm og kjærlig. Forventningene fra 28-åringen om fremtidige planer som ville fått Marianne til å bli stolt av, ble ikke helt hun hadde sett for seg:

– Marianne skulle jo være med meg i så mange år til. Hun skulle se at jeg giftet meg, få barn, lage karriere, og at vi kunne dra på jenteturer sammen og så mye mer. Jeg føler meg helt knust over at vi ikke kommer til å få disse opplevelsene, men jeg vet at hun ikke lider. Hun er ikke lei seg over ting lengre, har ikke bekymringer eller smerte, så det er en trøst å vite at sorgen og smerten kun er hos meg. Marianne er fri. Men jeg savner henne dyp og inderlig.

DØDE BRÅTT: Angelika forteller at det å gå i begravelsen da Norge var i lockdown var en ekstra påkjenning. Angelika ble knust etter å ha mistet sin storesøster og sin aller beste venn. Foto: Privat

Marianne var helt frisk da hun døde brått, 41 år gammel. Når landet stenger ned som følge av koronasituasjonen, har det å bearbeide tankene vært veldig vanskelig. Kjæresten var på jobbreise da hun fikk telefonen.

– Jeg var ikke i stand til å ta ordentlig vare på meg selv etter at jeg fikk den beskjeden, og jeg følte et sterkt behov for å snakke med noen. Det gikk inn på meg, forklarer Kristiansen, og fortsetter:

– Jeg tok kontakt med min gode venninne, og hun hjalp meg mye. Det gjorde den tunge tiden litt lettere, noe jeg setter stor pris på. Det var viktig at jeg ikke var alene.

Det var ekstra tungt å ha en begravelse da Norge gikk i lockdown.

– Det var en uvirkelig opplevelse, og særlig det å måtte begrave sin søster i en nesten tom kirke var rart og ekstra sårt. Man kunne nesten stille seg spørrende om det var ingen som var glad i henne. Dette tenkte jeg ofte, men jeg vet at det ikke stemte. Covid-situasjonen gjorde dessverre slik, men begravelsen ble meget vakker og intim.

– Jeg har mistet mange gjennom livet mitt, dessverre. Heldigvis har jeg fått elsket de jeg den stunden de var her. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!


Siste artikler: