Connect with us

Helse

Dette er de nominerte til Matprisen 2021!

Matprisen har siden 2014 løftet frem og hedret bønder, kokker og andre aktører som bryr seg om bærekraftige måltider. Dette er de nominerte.

  •  
  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

Foto: Jakobs brød
annonse
annonse

Blant tidligere vinnere finner du Halvar Ellingsen, Restaurant Maaemo, Restaurant Rest, Heidi Bjerkan, Geitmyra matkultursenter for barn, Heinrich Jung, NRK Matsjokket og Rørosmeieriet. En tacorestaurant, et advokatfirma og en hageentusiast kan alle vinne priser under årets

I 2021 videreføres og utvides det gode samarbeidet med Matkanalen, og årets vinnere blir annonsert under prisutdelingen som avholdes på DogA og sendes i beste sendetid på Matkanalen den 25. november. Samtidig vil også årets vinner av stipendet til KokkeKarlas Legat offentliggjøres. Dette stipendent deles ut til en ung kvinnelig kokk. 

– Vi er innmari stolte og beæret over å bli nominert til denne utrolige prisen så kort tid etter at vi åpnet i Oslo. Takk for at dere ser og anerkjenner den jobben vårt team gjør hver dag for å feire Mexicos kultur og gastronomi!, sier Nud Dudhia fra Breddos Tacos som er nominert til Årets kjøkken.

Foto: Josefine Linder

– Vi er utrolig beæret over å være nominert til Barne- og ungdomspris! Dette er en nominasjon som henger høyt hos oss og vi er ydmyke over å få være i godt selskap med så mange dyktige nominerte aktører. Det er mye hardt arbeid og optimisme som ligger bak prosjektene våre og denne nominasjonen gir oss ekstra driv til arbeidet vårt med å gi alle barn og unge mulighet til å lære seg om mat som er bra for kroppen og kloden, jubler Kathrine Marthinsen fra Folkelig.

– Vi lever i en tid hvor valgene vi tar i dag, får dramatisk mye å si for morgendagen. De nominerte er gode eksempler på at måten vi produserer og spiser mat på, kan bidra til å endre kursen vi er på i en mer bærekraftig retning. De er forbilder for sine bransjer som viser at det ikke behøver å være motsetning mellom verdiskapning og et levelig miljø, mellom matglede og et engasjement for en tryggere fremtid, sier juryleder for Matprisen 2021 Marte von Krogh.

Juryen er en bredt sammensatt gruppe med ulike kompetanser og tyngder innen matpaletten i Norge. Alle i juryen har fokus på bærekraftig matproduksjon.

De nominerte til Matprisen 2021 er:

Matprisen

  • Christopher Haatuft
  • Ille brød
  • LOKAL

Årets kjøkken

  • Breddos Tacos
  • Einer
  • Fagn

Årets produsent

  • Gunnar Klo
  • Lofoten gårdsysteri
  • Økologisk spesialkorn

Årets formidler

  • Hanne-Lene Dahlgren
  • Kathrine Kinn
  • Maria Berg Hestad

Årets storkjøkken

  • Bahr/Annerledes personalrestauranter AS
  • Granly Stiftelse
  • Sundvolden Hotel

Barne- og ungdomsprisen

  • Folkelig
  • Spis opp maten 
  • Viken fylkeskommune

Debio-prisen

  • De Haes gartneri
  • Jakobs brød
  • Norsk Ullgris

Lik Extraavisen.no på Facebook!

  •  
  •  
  •  
  •