Extraavisen.no

Nyheter

Dette skjedde i natt

Nyheter mens du lå og sov

Publisert for

, den

Unsplash
Foto: Roger Starnes

497 nye smittetilfeller i Norge

I Norge er det registrert 497 nye smittetilfeller det siste døgnet. Tallene fra FHI viser at det er 186 flere enn samme dag i forrige uke-

De siste sju dagene viser tallene at det er i snitt registrert 438 nye smittetilfeller per dag, og tilsvarende daglige smittetall siden starten av juni.

Det er registrert 83 nye smittetilfeller siste døgn, og det er det høyeste smittetallet daglig siden starten av juni.


USA vil presse Taliban

USAs Afghanistan-utsending Zalmay Khalilzad sier at han vil presse Taliban til å stanse offensiven når partene møtes i Doha i Qatar neste uke. Det ifølge utenriksdepartementet, melder AP.

Siden mai har over 240.000 mennesker i Afghanistan drevet på flukt fra sine hjem, som følge av en rekke flyangrep. Det opplyser blant annet FNs nødhjelpskontor (OCHA).


Fant død person i åker i Sverige

Svensk politi har startet drapsetterforskning etter etter at en død person ble funnet i en åker et par kilometer vest for Enköping i Uppsala mandag kveld.

Svensk politi opplyser at det var en forbipasserende til fots som oppdaget den døde personen i åkeren. De slo alarm klokken 18.34.


Avverget streik i helikoptermekling

Partene kom til enighet etter fire timer på overtid. Dermed ble det enighet i meklingen mellom pilotene i selskapet Bristow og arbeidsgiversiden, opplyser Parat.

Streiken som ville ha rammet store deler av oljevirksomheten i Nordsjøen, er nå heldigvis avverget.

– Pilotene har bidratt til innsparinger som vil gi selskapet økt konkurransekraft i årene fremover. Vi forventer at kostnadsreduksjonene, og forutsigbarheten vi nå har blitt enige om, sikrer arbeidsplassene for fremtiden. sier tillitsvalgt for Bristow-pilotene Johan Forsman til NTB.


Mange ringer politiet etter trussel

Det siste døgnet skal politiet i Agder ha fått rundt to hundre 112-anrop fra folk som har fått en trussel på SMS.

I meldingen blir folk bedt om å overføre et pengebeløp, men politiet sier at innringere kan slappe helt av, og det ikke er en reell trussel.

Politiet har nå opprettet straffesak.

Lik Extraavisen.no på Facebook!