Extraavisen.no

Nyheter

Dette skjedde i natt

Nyheter mens du lå og sov

Publisert for

, den

Unsplash
Foto: Andre Klimke

Nordmenn evakuert fra Afghanistan

Det danske forsvaret har evakuert en gruppe dansker og nordmenn fra Afghanistan med fly, opplyser Danmarks forsvarsminister Trine Bramsen natt til mandag, ifølge NTB,

Danske myndigheter sier at evakueringen søndag kveld under meget vanskelige forhold i Kabul. Deriblant skal hun ha nevnt at hun ikke hvor mange som skal være evakuert som følge av situasjonen.


Blir nedringt av utenlandske journalister

Flere bekjente av Nora Emilie Nakken (23) sier til Extraavisen at de blir ringt opp av utenlandske journalister, etter at Nakken vant Miss Norway.

Talsperson i Miss Norway, Knut Yrvin, mener at det er vanskelig å kunne ta en avgjørelse på om folk skal ta telefonen eller ikke, men oppfordrer folk om å være kritisk.

– Det er vanskelig å svare på, men det er viktig at folk er kritiske når de mottar slike telefoner. Nora Emilie kommer til å oppleve en del press fra en rekke journalister nå som hun skal delta i Miss Universe, sier Yrvin til Extraavisen.

Ovenfor Extraavisen forteller en rekke bekjente at de har blitt oppringt av utenlandske journalister. Og at de opplever journalistene som pågående og uhøflige.


Dødstallene har steget over 1200 etter jordskjelv

Myndighetene på Haiti opplyser at dødstallene har steget til 1.297 siden skjelvet ble registrert. Søndag morgen norsk tid var tallet på 724 døde.

Det kraftige skjelvet hadde en styrke på 7,2 ritcher skala, og redningsmannskapet har tidligere sagt at det er en kamp mot klokka siden den tropiske stormen Grace ventes å treffe landet senere i dag.


Extraavisen-redaktøren blir nedringt av journalister

Ansvarlig redaktør i Extraavisen, Daniel DeNiazi har i en uttalelse bedt journalister om å ta kontakt med Miss Norway, i forbindelse med annonseringen av vinneren. Han opplever å bli nedringt av utenlandske journalister.

I en uttalelse som er sendt på mail til en rekke journalister har han bedt journalister om å ta kontakt med Miss Norway. Han har også bedt dem om å sende mailer til ham hvis de lurer på noe. DeNiazi har informert talsperson i Miss Norway, Knut Yrvin om henvendelsene fra utlandet.

– Jeg har vært i kontakt med Yrvin om situasjonen, og sagt at jeg har forholdt meg til den informasjonen Miss Norway har gått ut med.

Yrvin skal ha vært fornøyd med håndteringen til redaktøren.


Smitten kan øke ved skolestart i dag

Denne uken starter flere hundretusenvis av elever på skolen igjen denne uken, og FHI frykter at dette vil føre til en kraftig økning i antall smittetilfelle.

Fullvaksinerte lærere og hyppig koronatesting kan bidra til at smitten holdes i sjakk på skolene, ifølge instituttet, skriver NTB.

Lik Extraavisen.no på Facebook!