Extraavisen.no

Nyheter

Dette skjedde i natt

De viktigste nyhetene mens du lå og sov.

Publisert for

, den

Illustrasjonsfoto: Lucia Macedo

1.294 nye smittetilfeller i Norge

I Norge er det registrert 1.294 nye smittetilfeller det siste døgnet. Det er en ny rekord.

Tallene viser at det tilsvarende snitttallet for sju dager siden lå på 540, og onsdag var 56 koronapasienter innlagt på sykehus.

Det var fire flere enn dagen før, og ifølge FHi var tallet under den forrige smittetoppen i mars i år. Da var det mer enn 250 koronapasienter innlagt.


Mann pågrepet etter væpnet politiaksjon

En mann i 50-årene er pågrepet og siktet for trusler mot politiet, etter en væpnet politiaksjon i Sunnfjord.

– Siktede blir ivaretatt av politiet og vil bli fremstilt for lege. Han er siktet for trusler mot politiet. Ingen kom til skade som følge av skuddet. Spesialenheten er rutinemessig varslet og vil starte etterforskning, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding onsdag kveld.

Mannen skal ha fremstått som lite samarbeidsvillig, hvor han fremviste en kniv på trappen og deretter gikk tilbake i sin bolig.


Mann skutt i Sverige

En mann skal ha blitt skutt i Danderyd nord for Stockholm onsdag kveld.

– Vi har store ressurser på plass, sier pressetalsmann for politiet, Mats Eriksson.

Ifølge flere svenske medier skal politiet ha fått melding om hendelsen rundt klokken 22.00, etter at flere hadde hørt høye smell.

Kort tid etter dukket en mann med skuddskader opp på sykehuset. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, melder SVT.


Youtube fjernet en million videoer

Youtube har fjernet en million videoer som inneholder feilinformasjon om koronaviruset siden pandemien startet mars i fjor.

– Vi konsentrerer oss om å fjerne alle videoer som kan føre til reell skade i den virkelige verden. Siden februar 2020 har vi fjernet over en million videoer med farlig informasjon knyttet til koronaviruset, som falske koronakurer eller løgnaktige påstander, sier produktsjef Neal Mohan i den Google-eide videotjenesten.

Mohan i sier at det er viktig at alle får tilgang på den aller beste informasjonen for å unngå at feilinformasjon gjør folk utrygge.

Samtidig påpeker videonettstedet at det ikke all feilinformasjon som er like åpenbar og at det kan dukke opp nye fakta underveis, ifølge NTB.


Over halvparten av befolkningen er fullvaksinert

I Norge er over halvparten, 51,8 prosent av befolkningen, fullvaksinerte, viser tall fra Folkehelseinstituttet torsdag morgen.

Hittil har 70,9 prosent, til sammen 3.823.288 personer, fått første dose av koronavaksinen, og 2.794.801 personer har fått andre dose og er fullvaksinert.

Lik Extraavisen.no på Facebook!