Sport

Disse er de beste seilere på OL-banen

Oppholdet ble avsluttet med en uformell regattaserie mellom ti internasjonalt sterke lag som de norske seilerne vant.

Helene og Marie seiler i OL-klassen 49er FX, som de også seilte i OL i 2021, og de er representanter for det norske landslaget i seiling.

– Vi har nå gjennomført den første økten vår på den olympiske banen i Marseilles. Det har gitt oss solid trening som ble avsluttet med seier for Helene og Marie i treningsregattaen, forteller seilernes trener, Thomas Guttormsen.

I regattaen slo de de regjerende olympiske mestrene fra Brasil, Martine Grael og Kahena Kunze. De ble nummer to.

Med på treningen var også Pia Dahl Andersen og Nora Edland fra Asker (de seiler for KNS) som er på Norges Seilforbunds utfordrerlandslag.

– Pia og Nora tar stadig skritt i riktig retning og tar til seg lærdom hver eneste dag, sier Guttormsen.

I treningsseilasen ble de nummer seks av ti lag. I den 10. og avsluttende seilasen var for øvrig de to norske lagene nummer en og to i mål.

– Målsettingen vår var først og fremst å høste erfaring her i Marseilles, så vi legger ikke all verden i resultatene. Men hyggelige er de uansett, sier Thomas Guttormsen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Mandal i Lindesnes. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.