Extraavisen.no

Film

Disse nye julefilmene bør du se!

(FILM): Jula er over oss og kanskje er du møkka lei både Reisen til Julestjernen og Love, Actually? Extraavisen gir deg her noen tips til nyere juletitler som forhåpentligvis vil frembringe julestemningen i både deg, hus og hjem!

Publisert for

, den

1. Netflix er som vanlig på banen med flest titler og egenproduksjoner, også når det gjelder julefilmer. Etter tidligere suksesser som fjorårets Jingle Jangle og de to The Christmas Chronicles-filmene, slår Netflix også i år på stortromma med sin nye A Boy Called Christmas.

Denne stjernespekkede og nokså storslåtte produksjonen, handler om unge Nikolas som legger ut på en lang reise for å lete etter sin far som selv leter etter alvenes by, Alvheim.

På reisen opplever han magi, fantastiske hendelser og erfarer at ingenting selvsagt er umulig! Og sjekk dette stjernegalleriet: Maggie Smith, Jim Broadbent, Sally Hawkins, Toby Jones, Kristen Wiig, samt norske Rune Temte (Captain Marvel/Eddie the Eagle)!

2. Ingen jul uten en (ny) britisk romantisk komedie, sier du? Vel her er årets versjon, i A Castle for Christmas.

En suksessfull amerikansk forfatter reiser til Skottland og blir hodestups forelsket i et slott som hun ønsker å kjøpe. Slottets eier er imidlertid en grinete fisefin hertug som ikke er så begeistret for å selge til en utlending.

Mon tro om disse to motsetningene likevel ikke etterhvert finner tonen, på flere vis…

Netflix: Single All The Way, Trailer from The Refinery Creative on Vimeo.

3. Den evige singelkrisa kan sikkert flere kjenne seg igjen i, og i Single all the way er det nettopp dette som er i sentrum for en livlig, morsom og sjarmerende julehistorie.

Alltid morsomme Jennifer Coolidge er et av navnene i dette skeive romantiske dramaet.

4. En annen kjent ting knyttet til det å være singel. kan være den evinnelige date-problematikken.

I filmen Love Hard faller Natalie for en fyr på en datingside. Hun bestemmer seg for å overraske ham med et møte, bare for å innse at hun har blitt lurt av denne fyrens bestekamerat, en kar som også pleier å være uheldig i datingsammenheng!

5. Om du kanskje føler for noe hakket mindre klissete og ikke-amerikansk, kan fort miniserien Christmas Flow være noe for deg!

Denne franske romantiske komedien skildrer den litt mer uvanlige romansen mellom en kjent rapper og en ung journalist som tross sine svært ulike personligheter, muligens finner hverandres hjerter. Også i Paris da, folkens!

5. Den tredje runden Princess Switch er tilbake! Vanessa Hudgens returnerer i sine flerfoldige roller som både baker, prinsesse, og enda flere rollebytter hvor både prinser, slott og ekstravagansa er ingredienser!

6. Til slutt fra Netflix – sjekk ut denne nydelige og sjarmerende animasjonen fra Aardman Studios, skaperne bak Sauen Shaun og Wallace og Gromit!

7. Om du trodde melkingen av klassikeren Hjemme Alene var over (det har faktisk kommet hele 5 Home Alone-filmer!), så tok du feil! Denne sjette filmen i rekken er imidlertid en reboot, altså en nyinnspilling av originalen.

Lille Max er en en britisk snørrunge som plutselig blir alene hjemme når familien hans drar til Japan. Når et ektepar plutselig bryter seg inn i huset hans for å stjele en verdifull gjenstand, tar Max på seg ansvaret som husets herre og høye beskytter!

(Home Sweet Home Alone kan strømmes på Disney+)

8. Et aldri så lite skeivt juleromantisk drama kan vi også ta med når Kristen Stewart og Mackenzie Davis finner tonen i Happiest Season.

Å skulle møte sin kjærestes familie for første gang, er vanskelig og skummelt nok i seg selv. Når Abby også planlegger å fri til sin Harper på selveste juledagen, oppdager hun at familien ikke engang vet at datteren er skeiv!

(Happiest Season kan strømmes bl.a på Viaplay og Amazon Prime)

9. Den kanskje likevel største julegodbiten i år, kommer fra HBOMax. 8-bit Christmas er nemlig en sjarmerende retro hyllest til 8-bit-spillenes æra på 80-tallet!

Vi blir nemlig tatt med til 80-tallets Chicago hvor en gruppe unge venner jakter på den største gaven for sin generasjon de kan få tak i – en underholdningsmaskin fra Nintendo!


10. Årets kinofilmer kan i år også by på herlig julestemning! Om du ikke enda har fått med deg en av årets største publikumssuksesser i Askepott, er tiden helt perfekt for å oppleve denne vakre, morsomme og skikkelig julestemningsfrembringende nyversjonen! Stjernen Astrid Smeplass stråler i hovedrollen, og har en haug med andre kjente navn i rollene rundt seg!

Askepott er allerede ute på kino!

11. Karl-Bertil Jonssons julaften er en helaftens spillefilm for hele familien, basert på den kjente historien av Tage Danielsson. Mange kjenner kanskje til denne historien fra den kjente tegnefilmen med samme navn, som vises hver julaften på SVT. Regissør for denne live-action filmen er ingen ringere enn den Oscar-nominerte Hannes Holm (En mann ved navn Ove)!

Fortellingen om Karl-Bertil Jonssons julaften er allerede ute på kino!

12. Fra en svensk forfatter, skal vi over til en kjent dansk en. Historien om Snødronningen er nemlig basert på eventyret av H.C.Andersen, historien som inspirerte Disney til å lage Frost!

Ingredienser her er en ond dronning som med en iskald nordavind fryser verdens siste trollmann til is, samtidig som hans datter i ettertid akter å gjøre noe med saken!

Snødronningen kinopremierer 25.desember.

Lik Extraavisen.no på Facebook!