Extraavisen.no

Krim

Dømt for å ha bortført og mishandlet 14-åring

(SARPSBORG): Seks unge menn er dømt for å ha bortført og mishandlet en 14-åring etter en voldshendelse i Sarpsborg i juli ifjor. Den yngste er dømt til ungdomsstraff i ett år, eller fengselsstraff i ti måneder.

Publisert for

, den

En dom som er sendt fra Søndre Østfold tingrett gir fem unge menn fengselsstraff på over ett år etter en voldshendelse i Sarpsborg i juli i fjor. Den alle yngste er dømt til ungdomsstraff i ett år, eller rettere sagt fengselsstraff i ti måneder.

Ovenfor VG sier fornærmedes bistandsadvokat Hilde Jæger at klienten hennes er lettet for at rettsaken er over. Rettssaken skal ha vært en stor påkjenning for den fornærmede:

– Blant annet fordi en person i hans nære nettverk var stevnet som vitne og avga forklaring under hovedforhandlingen, samt at rettssaken brakte opp minner om det han har vært utsatt for. Han ønsker nå å legge dette bak seg, og gå videre.

I dommen kommer det frem at de seks unge mennene, som er nå dømt, har gjennom rettssaken hatt ulike forklaringer på hvordan mishandlingen mot 14-åringen skjedde.

De seks mennene er i alderen 17-22 år, og i dommen kommer det frem at de skal ha slått den fornærmede flere ganger i hode, ansikt, kropp og bein. Det kommer også frem at de skal ha sparket ganger mot hode.

I dommen kommer det også frem at en av mennene skal ha holdt en luftpistol og sagt som følgende: «Skal jeg skyte deg her og nå?»

14-åringen som er en gutt, skal ifølge dommen ha fortalt at han var redd for å dø. Etter voldshendelsen ble han sendt til sykehuset forslått og hadde brist i ribbein og perforert trommehinne.

Lik Extraavisen.no på Facebook!