Kultur

– En nedstenging vil ramme frivilligheten hardt

– En nasjonal nedstenging vil ramme både de frivillige organisasjonene hardt, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen. 

 – Førjulstida og jula er tradisjonelt blant de travleste periodene for frivillige organisasjoner. Over hele landet sørger det frivillige kulturlivet for konserter, teater og revy. Mange organisasjoner gjennomfører julemarkeder, julecuper og juletrefester. Andre har ansvaret for julemiddager, matutkjøring og omsorg for de som er alene og ensomme og har ekstra utfordringer i jula. Organisasjonene må få rom til å ta vare på de som trenger det mest og fortsette å skape juleglede for folk, sier Slotterøy Johnsen. 

Må følges opp med tiltak 

Stian Slotterøy Johnsen påpeker også at en nedstenging vil ramme organisasjonene økonomisk, da mye av deres inntekstsskapende aktiviteter gjennomføres på denne tida av året. Det koster også å avlyse planlagte arrangement.

– Kompensasjonsordningene er forlenget ut året, men nå må også søknadsskjemaene på plass. Vi forventer en god dialog med Kulturministeren fremover for å sikre gode og forutsigbare ordninger for frivilligheten fremover, så vi ikke starter Frivillighetens år 2022 i minus, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!