Innenriks

– En stor tragedie for alle som er rammet

– Dette er en enorm tragedie for alle som er rammet. Jeg kondolerer alle som har mistet sine kjære, og mine tanker går nå til de som er skadet og alle som er berørte.

Det sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Utenriksdepartementet har vært i kontakt med den tyrkiske ambassaden i Oslo, og sagt fra at Norge står klare til å bidra i hjelpearbeidet. 

– Det er allerede klart at det er enorme humanitære behov som følge av jordskjelvet i Tyrkia og Syria i natt. Dødstallene er høye. Utenriksdepartementet har gitt Direktoratet for sivil beredskap klarsignal om at personell kan sendes fra Norge innen 24 timer, sier Huitfeldt. 

Norge gir i år til sammen 500 millioner kroner til FNs nødhjelpsfond (Cerf) og Røde Kors-føderasjonens nødhjelpsfond (DREF). Denne støtten kan brukes ved behov.  

– Norge støtter allerede FN, Røde Kors-bevegelsen og norske humanitære organisasjoner slik at de er i stand til reagere umiddelbart, sier Huitfeldt. 

Utenriksdepartementet er i løpende kontakt med våre ambassader i regionen om hvordan Norge best kan bidra. 

– Vi vil utover dagen være i kontakt med våre humanitære partnere for å få bedre oversikt over hva Tyrkia og Syria trenger nå. Gitt omfanget av skjelvet vil vi vurdere ytterligere støtte etter hvert som situasjonen blir klarere, sier Huitfeldt. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Sveio. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.