Extraavisen.no

112

Et biltyveri av den uvanlige sorten

(TYVERI): Det er ikke den biltypen som det stjeles mest av akkurat, bergingsbiler. Men man skal aldri si aldri.

Publisert for

, den

Det hender rett som det er at politiet får inn melding om biltyverier. Som regel er det da snakk om raske sportsbiler, eventuelt eksklusive biler i den litt høyere prisklassen.

Bilen, rettere sagt kjøretøyet som her forleden ble meldt stjålet fra parkeringsplassen ved Mortens Kro ved Gjelleråsen i Nittedal kan neppe sies å være en rask sportsbil. Dog er den nok både eksklusiv, men er ikke av den dyre sorten. Det dreier seg nemlig om en bergingsbil, med estimert verdi 200.000 kroner. Ja, du leser riktig, en bergingsbil, en av de som tauer bort bilen din når du har feilparkert eller vært involvert i uhell.

Fredag morgen klokken 07.20 fikk politiet melding om det som trygt kan sies å være et uvanlig biltyveri.

Bilen, en bergingsbil av merket MAN, 2004-modell og rødlakkert, ble parkert utenfor kroa. Biltyveriet har skjedd mellom torsdag kveld kl. 18 og fredag morgen kl. 07.00, da en ansatt i bergingsfirmaet som eier bilen skulle bruke bilen.

Lørdag kveld var fremdeles bilen sporløst borte.

Spor på stedet kan tyde på at tyven/ene har tatt seg inn i kjøretøyet ved å knuse en rute.

Det man selvfølgelig spør seg om, er motivet bak tyveriet. Bilen, med registreringsnummer NF 13129, er neppe av den typen som forsvinner i mengden. Dersom motivet er å få transport hjem etter en fuktig aften på kroa, vil nok de fleste foretrekke et mer komfortabelt fremkomstmiddel. Det er bussholdeplass rett utenfor kroa. Eventuelt er nok kroas hyggelige personale mer enn gjerne behjelpelig med å bestille drosje. Da bilbergingsbransjen ikke er en bransje hvor man kan tjene penger på å “kjøre svart”, er nok heller ikke dette motivet. Men skulle du få tilbud om å kjøpe en bergingsbil billig, så er nok politiet rette instans å kontakte.

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer