Innenriks

Etablerer hovedkvarter i Trondheim

I planen kommer det frem at hovedkvarteret vil stå for det administrative og redaksjonelle arbeidet i avisen. Planen ble lagt frem tidligere i år. Kortversjonen av den endelig ferdigstilte planen ble lagt frem tidlig i september og fullversjonen av planen vil komme i november.

Planen ble tirsdag i forrige uke godkjent av en kommisjon som ser fordeler og ulemper ved å starte et hovedkontor i en storby i forhold til en kommune under et husholdningstall på 25.000.

Kommisjonen er basert på en gruppe med fagfolk, innen økonomi, strategiledelse og markedsføring som skal vurdere fremtidige planer for avisen.

Redaktør og eier av Extraavisen, Daniel DeNiazi er fornøyd med at planen er godkjent inn til videre, men sier at man må vente med jubelen før den ferdigstilte planen blir godkjent i 2022.

Arkivfoto: Stephen O. Johsen

– Foreløpig er den første planen noe vi jobber ut ifra, men vi kommer nok ikke til å komme i havn med alle momentene innen 2025. Vi er fornøyd med at den første planen er godkjent, men grunnen til at vi velger å gå gjennom en kommisjon, er for å være sikker at det vi gjør, er riktig og best for Extraavisen som en fremtidig nettavis. Vi må nok avvente med jubelen for å se om fullversjonen av planen blir godkjent. Det viktigste målet vårt er å få hovedkontoret ferdigstilt innen 2025, og er en førsteprioritering i fase en, sier ansvarlig redaktør Daniel DeNiazi.

Planen innebærer at lokalet vil ha en samlet redaksjon, med nyheter, sport, kultur, rampelys osv. som et innsparingstiltak.

Hvorfor en samlet redaksjon?

– Det er et økonomisk spørsmål som er vanskelig for meg å svare på, men vi ser at mange andre aviser har en samlet redaksjon, fordi budsjettet eller regnskapet tilsier at det er mer lønnsomt. For at vi skal få en mer kontinuitet i det vi produserer, må vi også ha en god økonomisk ramme som er forsvarlig. Det er viktig at vi har en god økonomi som vi kan være trygge på.

I planen blir det også begrunnet hvorfor hovedkvarteret skal være lokalisert i Trondheim. Valget er tatt ut ifra folketall og antall bedrifter, som har gjort at Extraavisen vil lande på hovedstaden i Trøndelag.

Den målrettede planen er utarbeidet av redaktøren, sammen med ulike fagpersoner.

Lik Extraavisen.no på Facebook!