Utenriks

Etterforskning startet etter mystisk funn av levninger

En drapsetterforskning er iverksatt etter at menneskelige levninger ble funnet på et felt i Sutton-in-Ashfield. Politiet avviser at det er den savnede Robin Barrows Spencer som har blitt funnet på et jorde i Storbitannia.

Spesialister har jobbet sammen med et team av forskere for å finne ut hvem personen er og hvordan de døde.

Onsdag 26. april ble det utført anleggsarbeid på jordbruksland i Coxmoor Road da et medlem av publikum kom over noen bein, melder BBC.

Politiet ble tilkalt til stedet og en stor avsperring ble satt på plass, mens det ble arbeidet med å grave opp resten av levningene.

Omfattende arbeid inkludert en obduksjonsundersøkelse har blitt utført av et team av forskere inkludert en antropolog.

Politiet kan nå avsløre at restene er av et mannsskjelett, med en dødsalder mellom 40 og 60 år.

Politiet trodde at det kunne være den savnede Robin Barrows Spencer, en lokal mann som ble meldt savnet av moren sin i juni 2004.

Liket kan være den Robin Barrows Spencer, en lokal mann som ble meldt savnet av moren sin i juni 2004. Foto: Nottinghamshire Police

Han var 47 år gammel på det tidspunktet han ble savnet, og en drapsetterforskning ble startet i 2006 rundt forsvinningen hans.

Liket hans har aldri blitt funnet, men en rekke arrestasjoner ble foretatt den gangen. Ingen har imidlertid noen gang blitt tiltalt.

Omfattende DNA-tester, inkludert DNA fra familiemedlemmer, er utført og politiet har nå kommet frem at liket er ikke den savnede Robin Barrows Spencer. Familien hans har blitt holdt godt informert gjennom etterforskningen.

På dette tidspunktet kan kroppen ikke identifiseres, og mer arbeid må utføres på levningene.

Dette inkluderer radiokarbondateringstesting som vil forsøke å fastslå når personen døde. Resultatene kan ta opptil flere måneder.

Et team av detektiver følger nå en rekke etterforskningslinjer.

Dette inkluderer undersøkelse av Missing Person-databasen, analyse av klær som er funnet fra stedet, ytterligere konsultasjon med eksperter for å hjelpe til med å identifisere mannen, pluss ytterligere tester for å finne ut hvordan personen døde.

Foto: Nottinghamshire Police

– Det er viktig å huske at dette ikke bare er en samling av bein i en åker. Dette er noens kjære hvis familie utvilsomt vil ha ventet i mange år på svar, sier assisterende sjefskonstabel Rob Griffin, i en pressemelding.

– Familien hans er i forkant av tankene våre, og det er grunnen til at vi har vært nøye i beslutningsprosessen vår ved å sikre at vi var på åstedet i Coxmoor Road i tre uker for å sikre at vi kan samle så mye bevis som mulig.

Han legger til at resultatet etter funnet er avgjørende for hva svar de kan gi videre til familien:

– Det er avgjørende at vi kan gi familien hans alle svarene de trenger, og at arbeidet vi gjør nå kan sikre at de ansvarlige for hans død blir stilt for retten.

– Dette vil åpenbart være urovekkende for lokalsamfunnet å høre, da vi på dette tidspunktet ikke kan gi identifikasjon. Det jeg kan si er at vi har et team av detektiver som jobber ekstremt hardt sammen med et team av forskere for å samle så mange detaljer som mulig for å hjelpe oss med å identifisere personen. På dette stadiet tror vi at mannen ble drept på grunn av skadene som ble påført. Dette inkluderer traumer på deler av skjelettet, som er under videre analyse.

Foto: Nottinghamshire Police

– Vi tror også at han ble gravlagt på dette stedet slik at ingen kunne finne ham. Det er også mulig at gravstedet heller ikke er stedet der drapet hans skjedde. Men vi har et åpent sinn. Vi vet også at dette ikke er et drap som har skjedd nylig. Vi vet dette fordi det tar flere år før kroppen brytes ned til bein.

Radiokarbondatering vil bidra til å gi en vitenskapelig datoperiode for dødsdatoen og kan gi en minimumsperiode for at kroppen har blitt begravet.

– Vi har et team av dedikerte detektiver som nå jobber med denne saken og vil veldig gjerne høre fra publikum.

Griffin mener at det er viktig at publikum som har informasjon sier ifra til politiet snares.

– Dette er en sjelden og uvanlig sak, og vi håper samfunnet vil stå frem og gi oss så mye informasjon som de kan.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Mandal i Lindesnes. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.