Eksklusivt

Får full støtte fra Miss Norway

I et upublisert brev som var ment for å offentliggjøre i en av avisene i Sørlandet, skal DeNiazi ha beklaget for sin oppførsel ovenfor skjønnhetsdronningen Sunniva Høiåsen Frigstad, men det får han ikke støtte for:

– De må jo gjerne feste. Det er allikevel umusikalsk å gjøre dette rundt tre uker før finalen. Hvor de trekker inn hele ledelsen i drama fordi de oppfører seg som idioter i sosiale medier. For så å klage på andre som har oppdaget hva de legger ut, heter det i en uttalelse som redaktøren mottok fra Yrvin i en meldingsutveksling i forrige uke:

– Det er flere fasetter i saken. Hva tror du Sunniva lærer om egen integritet og det faktum at hun kom med «gjengjeldende» uttalelser, som framstod som anklager mot andre?

Yrvin legger frem kontrakten, og understreker ovenfor redaktøren at integriteten handler om at deltakeren som er regjerende i Miss Norway, ikke møter på baluba-innflyttingsfest med en finalist. Da det ser ut som ledelsen i Miss Norway fordelsbehandler en bestemt finalist.

Han viser til flere paragrafer som er nedfelt i kontrakten:

Som topputøver og vinner i Miss Norway blir du oppfattet som en leder og en representant for organisasjonen. Innleder man venninneforhold til en eller flere bestemt utøvere i konkurransen. Så vil andre utøvere raskt oppfatte det som at du gir en fordel til den eller de du kjenner, heter det i kontrakten.

TYDELIG PÅSKREVET: Kontrakten er tydelig på at vennskapsforhold og drikkefest er strengt ulovlig. Foto: Miss Norway

– For så å anklage andre deltagere for hva de har gjort og sagt selv. For på usant grunnlag fremstille seg som et slags offer. Slik kan vi ikke ha det. Fordi det forstyrrer gjennomføringen av konkurransen.

DeNiazi ønsker ikke å kommentere noe ytterligere og mener at han er ferdig med saken. Han setter pris på at Yrvin har vært ryddig og støtter journalistikken i Extraavisen.

DeNiazi legger til at han har trukket tilbake beklagelsen og vil fortsette å være enda mer kritisk til konkurranser som bryter med de nedfelte restriksjonene.

Siden han avdekket flere brudd i organisasjonen, har DeNiazi fått gjennomgå kraftig fra flere hold. Han fikk gjennomgå så mye at han skal ha motttatt flere sinte mailer og telefoner i etterkant av avsløringene.

I et radiointervju skal DeNiazi ha sagt at han gikk så langt ned i kjelleren, at han vurderte å ta sitt eget liv.

Til en av deltakerne skal han ha sagt at dekkingen av missekonkurranser gjorde ham ulykkelig, og at det ikke ga noe energi.

PÅ RØD LØPER: DeNiazi på rød løper under premieren av komediefilmen The Lonely Shepherd, sammen med den prisbelønte regissøren, Cato Ekrene. Foto: Kjell Bua

DeNiazi startet sin karriere som journalist i lokalavisen i Sveio, Vestavind. Der ble han headhuntet av den tidligere programlederen i TV Haugaland, Mona Terjesen. Terjesen var daværende fungerende redaktør og tok kontakt med DeNiazi.

I ettertid har DeNiazi jobbet for avisa Sunnhordland, NRK, TV 2, Radio Haugaland og en rekke andre etablerte medier. Senere startet han Sveiobladet og nyhetsbyrået S24 Agency. Disse ble nedlagt som følge av dårlig økonomi og patent-strid.

Siden 2009 har han dekket flere missekonkurranser for flere medier, og regnes som den journalisten i Norge som har skrevet flest artikler innen denne kategorien.

I brevet som skulle vært på trykk i en av lokalavisene i Agder, deriblant i Extraavisen, skriver han:

“Jeg har fått mange henvendelser fra sinte folk med en sterk oppfordring om at jeg må gå ut med en beklagelse, i form av et åpent brev. Det har jeg valgt å gjøre nå. Jeg er en person som vil ordne opp og be om unnskyldning. Jeg er virkelig lei meg Sunniva. Jeg sier unnskyld! Unnskyld for at jeg har fremstilte deg som at du gikk på en fyllefest. Unnskyld for at jeg ikke respekterte deg og viste hensyn til sosiale sammenkomster som du hadde gleden av. Unnskyld for at jeg ikke tok hensyn da du og dine venner var tydelig på at det ikke var noe sak. Og unnskyld for at jeg fornærmet deg.

Videre skriver han:

“Du velger å gå dine egne veier, uansett om veien kan være lang og bratt. Du står på og du fortsetter å gå den bratteste veien. Selv i denne saken har du måttet gå den bratteste veien. En vei som jeg har forårsaket. Du har et godt hjerte, og jeg unner deg det beste Sunniva.”

info

Kort forklart om drikkeskandalen

Innflytningsfesten befant seg ved en leilighet i Fredrikstad i juli i sommer. På festen deltok flere av fjorårets deltakere (2020) deriblant fjorårets vinner Sunniva Høiåsen Frigstad fra Vennesla. Det viste seg at Frigstad hadde brutt kontrakten ved å skape et vennskapsforhold med en deltaker. Ikke første gang, men ved flere anledninger. Ina Kollset deltok også på festen, men valgte å være ryddig i etterkant av skandalen. Knut Yrvin ble informert av journalisten Daniel DeNiazi at Frigstad hadde delt et bilde av en deltaker på Snapchat. Deretter gikk Frigstad ut og beklaget for opptreden flere dager senere, men beklagelsen skal ha vært fabrikkert av Yrvin. I ettertid ble DeNiazi anklaget for å ha sabotert for en deltaker i konkurransen, og mente at anklagene var urimelige.

Yrvin mener det er feil å beklage en deltaker, fordi deltakeren selv har brutt restriksjonene som er nedfelt i Miss Norway, og gir sin fulle støtte til DeNiazi.

Det DeNiazi får støtte for, er å ha avdekket drikkeskandalen som fant sted i Fredrikstad i sommeren. Yrvin mener det er feil av deltakere å legge seg flat, men deretter klage på andre deltakere:

– Man kan ikke både legge seg flat, for så å klage på at noen går bak ryggen på noen. Når de selv er kilden.

I uttalelsene peker han ut fra projeksjon som vil si at enkelte deltakere legger skylden på andre deltakere, som en dårlig forsvarsmekanimse.

Flere av deltakerne har i ettertid gitt full støtte til journalisten, som er redaktør i avisen. I tillegg har andre journalister fra aviser rundt om i landet stilt seg uforstående til anklagene.

– Når det gjelder hva som har skjedd med samarbeidspartnere, så kjenner jeg ikke til noe slikt. Uansett. Det stilles langt høyere krav til idrettsutøvere i dag enn for 20 år siden. Dette er noe postmodernistiske politikere, media-folk og aktivister har forsøkt å skape, sier Yrvin og legger til:

– De samme folkene som har en slags religiøs postmoderne forestilling om at menn uansett er undertrykkere og kvinner uansett er offer.

Frigstad skal i ettertid ha anklaget DeNiazi for å ha fremstilt henne som alkoholiker og dro på fyllefest. DeNiazi på sin side mener at han gjorde jobben og prøvde å få en kommentar fra henne og de andre, men fikk aldri et svar. Dette nevnte han i artikkelen, noe som er etisk riktig ifølge Knut.

– Daniel har vært ryddig basert på de etiske retningslinjene for god presseskikk. Han har vært nysgjerrige og stilt kritiske spørsmål, sa Yrivn tidligere.

Lik Extraavisen.no på Facebook!