Connect with us

Innenriks

Farida (15) får ikke komme tilbake til Norge

Høyesteretten har besluttet at den 15 år gamle Farida Mushini ikke får komme tilbake til Norge.

  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

Høyesteretten har besluttet at den 15 år gamle Farida Mushini ikke får komme tilbake til Norge.

Foto: Privat

– For Høyesterett var spørsmålet bare om lagmannsretten hadde bygget på en riktig forståelse av utlendingsloven. Høyesterett var enig i lagmannsrettens forståelse og forkastet anken fra familien, skriver Høyesterett i et sammendrag.

Utlendingsnemnda har i sitt vedtak basert seg på blant annet at Farida og familien hennes kan få beskyttelse i Kabul ved internflukt. Dermed har de ikke beskyttelsesbehov i Norge, noe som lagmannsretten seg enig i.

Lagmannsretten konkluderte med at vedtaket om opphør av flyktningstatus var gyldig – til tross for saksøkernes påstand om at internflukt ikke kan gjøres gjeldende.

– Formålet med flyktningkonvensjonen er å gi beskyttelse til personer som ikke kan få det i eget hjemland, sa førstvoterende høyesterettsdommer Per Erik Bergsjø under retten.

Støttegruppen skal i et intervju med Dagbladet sagt at de er lamslåtte etter at de fikk vite om resultatet.

– Å få håpet knust gang på gang … Nå er vi litt lamslåtte. Det er sjokkerende at Norge mener en kan henvise til internflukt for Farida, som aldri har vært i Afghanistan før hun ble sendt ut av Norge, sier Britt Karin Rotmo i støttegruppen for å få Farida tilbake til Dokka til avisen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Del videre:
  •  
  •  
  •  

Siste artikler

annonse
annonse