Rampelyset

Finalen i Miss World utsatt

Det opplyser Storrød på sin Facebook-side.

– De siste dagene har vært utrolig vanskelige for oss her nede i Puerto Rico. Dessverre klarte ikke dette grusomme viruset å holde seg unna Miss World, og det er flere som har blitt smittet, skriver Storrød.

I fjor ble Miss World 2020 avlyst som følge av koronapandemien, og dermed er det vinneren, Toni-Ann Singh fra 2019 som vil krone årets vinner av Miss World.

Finalen skulle etter planen gå av stabelen torsdag 16.desember, men er nå utsatt på ubestemt tid, opplyser Miss World Organization i en pressemelding.

Talsperson i Miss Norway, Knut Yrvin forteller at nyheten om at konkurransen var utsatt kom som en overraskelse:

– Det slo ned som en bombe at hele konkurransen Miss World måtte utsettes grunnet korona-smitte. Noe vi fikk vite bare timer før finalen skulle gjennomføres, sier Yrvin til Extraavisen.

Yrvin forteller at Miss Norway har vært i kontakt med 21-åringen bare noen minutter etter nyheten:

– Vi var i kontakt med Norges skjønnhetsutøver Amine Storrød bare minutter etter hun ble kjent med utsettelsen. Hun var fryktelig lei seg for så å finne tilbake til optimismen noen timer senere. Amine har en jernvilje som trengs når noe uventet skjer, forklarer Yrvin, og legger til:

– Nå følger vi med på nye meldinger fra Miss World. Så må vi følge med hvordan reiserestriksjoner vil være fremover, nå som den nye omicron-varianten krever ekstra årevåkenhet. Hele verden er berørt og hvert land er tjent med å styrke helsesektoren mer enn i dag.

Storrød skriver videre at de er fortsatt usikre på hva som vil skje de neste dagene, men bekrefter at hun ikke er koronasmittet.

– Vi er fortsatt litt usikre på hva som vil skje fremover, og foreløpig har jeg ikke blitt smittet av noen i teamet mitt.

Storrød skriver videre at hun blir noen dager igjen i Puerto Rico, men reiser hjem til Norge etter fire ukers opphold, hvor hun skal fortsette å jobbe med Miss Norway Organisasjonen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Miss World er et av verdens største arrangementer innen skjønnhet. Den aller første Miss World-konkurransen ble avholdt i Storbritannia i 1951 som en del av Festival of Britain-feiringen, ifølge Wikipedia.

I 1972 fikk norske Ingeborg Sørensen en plassering på nummer to, og i 2002 ble Kathrine Sørland nummer fire. Mariann Birkedal kom på plassering nummer seks i 2010. Disse tre plasseringene er de beste som Norge har gjort i Miss World.

For en uke siden ble det kjent at 21-åringen hadde kvalifisert seg til finalen.

– Det går kjempefint. Vi gjør nye ting nesten hver eneste dag. Jeg er så utrolig takknemlig for muligheten til å representere Norge. Hele verden er samlet på sted. Jeg har lært så mye her nede om de forskjellige landene. Vi snakker mye om «Beauty with a purpose», og man blir utrolig inspirert til å hjelpe alle, sa hun til Fredrikstad Blad.

Extraavisen har vært i kontakt med Storrød, og hun har valgt å avvente med å gi noen ytterligere kommentarer.