112

Fire døde etter snøskred i Troms

Politi, NVE og Hovedredningssentralen går nå ut og advarer folk mot å oppholde seg i fjellet. Det siste døgnet er fire mennesker bekreftet omkommet

– Svære, dødelige skred. Skred på steder hvor det ikke har gått skred på kanskje hundre år. Dette forteller oss at skredsituasjonen er livsfarlig, sier overlege ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Mads Gilbert til NRK.

Han er blant de som advarer folk mot å gå toppturer i bratt terreng, etter at det gikk flere skred i Troms, fire av dem regnes som alvorlige.

I 2013 gikk det et skred i Tromsdalen på Senja, hvor tre mennesker mistet livet.

På en pressekonferanse i kveld kunne politiet opplyse at de neste dagene kan bli farlige. Flere dyr ble utsatt for skredet, deriblant to bilen og en hytte ble berørt.

Politiet og Hovedredningssentralen har evakuert innbyggerne i bygda i Karlsøya kommune, hvor to personer omkom.

– Det gikk fire skred i dag, og det er vanvittig skredfare også i morgen og søndag. Det bor veldig mange her, og strømmer til folk som er glade i å gå på ski, men da må man virkelig passe seg for bratt terreng. Det har også vært mye nordavind nå, så snøen har lagt seg på skavler de vanligvis ikke ligger, sier hundefører Susanne Bengtsson til Dagbladet.

Lik Extraavisen.no på Facebook!