Extraavisen.no

Helse

Fjord Line iverksetter tiltak

(KORONA): Nok en gang befinner Fjord Line og reiselivsbransjen seg i en vanskelig situasjon. For å imøtekomme konsekvensene av de nye restriksjonene, ser selskapet seg nødt til å tilpasse driften og gjøre midlertidige endringer i kundetilbudet.

Publisert for

, den

MS Bergensfjord blir Fjord Lines eneste skip mellom Norge og Danmark en stund fremover. Foto: Fjord Line

Videre melder selskapet at de basert på nåværende informasjon ønsker å benytte seg av lønnsstøtteordningene.

– Målet med tiltakene som nå gjøres er å sikre arbeidsplasser og fremtidig drift, sier konsernsjef i Fjord Line, Brian Thorsted Hansen.

Opprettholder rute fra Bergen til Danmark 

På grunn av redusert reiseaktivitet tas MS Stavangerfjord ut av drift fra 4. januar til 28. februar. 

For å ivareta nødvendig infrastruktur og kunder vil søsterskipet MS Bergensfjord fortsette å gå. Med det opprettholdes reisetilbudet mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals. Skipet vil dessuten gjennomføre to rundturer til Langesund i helgene. Seilingsplanen vil altså være redusert. 

Tar sikte på lønnsstøtteordningene

Fjord Line ønsker å benytte seg av de gjeldende lønnsstøtteordningene, men det er fortsatt en del usikkerhet knyttet til disse, og selskapet må fortløpende vurdere om det er gjennomførbart.

– Våre ansatte har vist fantastisk innsats og dedikasjon gjennom hele pandemien, til tross for en svært utfordrende og uforutsigbar hverdag. Det viktigste for oss nå er å komme styrket ut på den andre siden, med alle ansatte fortsatt med videre, sier Thorsted Hansen. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer